Κύμα 11 μέτρων ανοιχτά της Κρήτης εξαιτίας του κυκλώνα


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 28 Σεπτεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Πότε αναμένεται να εκδηλωθεί το κυματικό μοντέλο- ive

Ο κυκλώνας που «πλησιάζει την Κρήτη φαίνεται να έχει άκρως «απειλητικές» διαθέσεις.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr αναμένεται να εκδηλωθεί έντονος κυματισμός.

Μάλιστα το ύψος του κύματος μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, το μεσημέρι του Σαββάτου, με βάση το κυματικό μοντέλο προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 11 μέτρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το κέντρο του κυκλώνα αναμένεται να φτάσει στις νότιες ακτές της Πελοποννήσου μεταξύ 1500-1800 του Σαββάτου 29/09.

Δείτε στιγμή προς στιγμή πώς κινείται το φαινόμενο που αναστάτωσε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το windy.com, ο κυκλώνας, θα κάνει πέρασμα από τη Δυτική και Κεντρική Κρήτη, θα κατευθυνθεί προς την Πελοπόννησο από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στο «μάτι» του κυκλώνα θα βρεθεί η Αττική αργά το απόγευμα.

Κλείνει ο Κούλες λόγω της κακοκαιρίας

Στο μεταξύ κλειστό θα παραμείνει την Κυριακή το ενετικό φρούριο Κούλες στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Διακοπή στη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων στο νομό Ηρακλείου ενδεχομένως να υπάρξει για το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Για λόγους ασφάλειας των επισκεπτών και εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν και το νησί μας, ελήφθη η εν λόγω απόφαση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους εκδοτήρια εισιτηρίων πριν προγραμματίσουν την επίσκεψή τους σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.