Κύκλωμα αναβολικών: Κρητικοί στο κόλπο – Αθλούμενοι πλήρωναν με bitcoin

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Αστυνομική έρευνα, αποκάλυψε πως η οργάνωση είχε τζίρο 2 εκατ. ευρώ

Κύκλωμα που διακινούσε αναβολικά εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία σε μεγάλη επιχείρηση σε Κρήτη, Αττική, Εύβοια, Φωκίδα και Θεσσαλονίκη, όπου συνελήφθησαν συνολικά 9 άτομα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οργάνωση, με τζίρο 2 εκατ. ευρώ, πωλούσε επικίνδυνα για την υγεία αναβολικά για τη «βελτίωση» της αγωνιστικής διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης αθλητών σε αθλητικούς αγώνες. Για τις παρενέργειες που προκαλούσαν στους «πελάτες» τους οι αναβολικές ουσίες, το κύκλωμα πουλούσε άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Σημειώνεται ότι η δράση της οργάνωσης είχε αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό (Καναδά, ΗΠΑ, Κίνα, Τουρκία, Ινδία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Σιγκαπούρη και Παναμά).

Για τη διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων χρησιμοποιούσαν κυρίως ιστοσελίδα που διατηρούσαν και εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν με τη χρήση «κρυπτονομισμάτων», προκειμένου να εξασφαλίζουν ανωνυμία, να δυσχεράνουν τυχόν έρευνες των αρχών και να αποκρύπτουν την προέλευσή των εσόδων τους.

Παράλληλα, για να διασφαλίσουν την παράνομη δραστηριότητά τους, χρησιμοποιούσαν παρασκευαστήριο – αποθήκη, που εντοπίσθηκε σε περιοχή της Εύβοιας και άνηκε στο 25χρονο αρχηγικό μέλος, όπου βρέθηκαν πρώτες ύλες και εγκατεστημένος μηχανολογικός εξοπλισμός.

Πιο αναλυτικά, ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, το 25χρονο αρχηγικό μέλος είχε αναλάβει την εισαγωγή έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών από το εξωτερικό (Κίνα και Γαλλία), με τις οποίες προέβαινε, εντός του παρασκευαστήριου, στην παρασκευή παράνομων αναβολικών στην τελική τους μορφή.

Ακολούθως προμήθευε με αυτά τελικούς χρήστες και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία ήταν επιφορτισμένα με την παραλαβή-αποστολή δεμάτων και χρημάτων, τη διακίνηση των σκευασμάτων, καθώς και τη διαχείριση του «πελατολογίου» μέσω ιστοσελίδας που διατηρούσε ο 25χρονος.

Ανάλογο ρόλο με αυτόν του 25χρονου είχε και 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δεν συνελήφθη και δραστηριοποιούνταν κυρίως σε Γαλλία και Τουρκία. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • πάνω από (500.000) τεμάχια αναβολικών και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων, καθώς και σκευάσματα για την αντιμετώπιση παρενεργειών (χάπια-αμπούλες),
  • μεγάλη ποσότητα πρώτων υλών και άλλων απαγορευμένων ουσιών σε υγρή και στερεή μορφή,
  • πλήθος υλικών για τη συσκευασία των παράνομων σκευασμάτων,
  • μηχανολογικός εξοπλισμός για την παρασκευή αναβολικών και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων,
  • χρηματικό ποσό (10.585) ευρώ,
  • (16) συσκευές κινητών τηλεφώνων,
  • (6) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • σκληροί δίσκοι, usb sticks και
  • πλήθος εγγράφων και παραστατικών αγοράς και διακίνησης εξοπλισμού.

Τα έσοδα της οργάνωσης από την παράνομη δραστηριότητά της, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει ακόμα (4) άτομα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της έκθεσης και της παράβασης των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.