Κόπηκε στα δύο ο δρόμος στους Καλούς Λιμένες


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 13 Φεβρουαρίου 2019 by energinews (admin)

Έκπληκτοι οι οδηγοί είδαν κρατήρες στο οδόστρωμα

Άκρως επικίνδυνος είναι πλέον ο δρόμος στους Καλούς Λιμένες στο ύψος της Καραβόβρυσης στα νότια του νομού Ηρακλείου καθώς ο δρόμος «κόπηκε» στα δύο.

Όσοι οδηγοί θέλησαν να διασχίσουν το σημείο το βράδυ της Τρίτης δυσκολεύτηκαν καθώς η ορατότητα ήταν μειωμένη και το οδόστρωμα είχε γεμίσει κρατήρες. Έκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σε πολλά σημεία ο δρόμος είχε ”εξαφανιστεί”.

Όπως σχολίασε η Ρένα Ρηγάκη «μόνο που δεν σκότωσα το παιδί μου περνώντας από το σημείο. Έχουμε αποκλειστεί. Ελπίζω να φτιαχτεί ο δρόμος».

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανήσυχοι καθώς μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών ο δρόμος υποχωρεί και υπάρχει ευρύτερα ο φόβος καθιζήσεων στο οδικό δίκτυο.

Παρέμβαση στο δρόμο

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Φαιστού Γιώργο Αρμουτάκη «ο δρόμος έχει υποστεί μεγάλη ζημιά καθώς υπάρχει καθίζηση. Στείλαμε μηχανικούς και συνεργεία στην περιοχή και έγινε παρέμβαση στο σημείο. Τη στιγμή που μιλάμε μπορεί κάποιος να διασχίσει το δρόμο αλλά με προσοχή. Ο αντιδήμαρχος μετέβη στην Περιφέρεια Κρήτης και αυτό που ζητάμε είναι τη βοήθεια της Περιφέρειας για την αποκατάσταση του σημείου».

Σύμφωνα με το δήμο Φαιστού στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει ένα ρέμα με αποτέλεσμα προκαλούνται πλημμύρες και θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση για να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Αυτό που ζητείται από την Περιφέρεια είναι να ενταχθεί το έργο σε εργολαβία για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Κατολισθήσεις μικρής έκτασης

Σύμφωνα με τον κ. Τζανοκωστάκη , προϊστάμενο πολιτικής προστασίας στην Περιφέρειας Κρήτης, εκτός από το πρόβλημα στην Καραβόβρυση καλών Λιμένων δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα, πέραν από κάποιες κατολισθήσεις μικρής έκτασης στην Δυτική Κρήτη οι οποίες όμως και αντιμετωπίστηκαν επί τόπου από τα τοπικά κλιμάκια.

Οι υπηρεσίες Περιφέρειας και Δήμων είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης αφού αναμένεται επιδεινώση του καιρού από το απόγευμα.

Ωστόσο ο κ. Τζανοκωστάκης συνέστησε και την προσοχή όλων όσοι πρόκειται να διασχίσουν διασταυρώσεις δρόμων με ρυάκια. Εξαιτίας της ισχυρής βροχοπτώσεις τα συγκεκριμένα σημεία ίσως κρύβουν παγίδες για τους διερχόμενους που θελήσουν να περάσουν από εκεί και για τον λόγο αυτό καλό θα είναι να αποφύγουν τα συγκεκριμένα άκρως επικίνδυνα περάσματα.

Φωτογραφίες: Ρένα Ρηγάκη

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.