Κυριάκος Μητσοτάκης για κορωνοϊό: «Το Πάσχα της αγάπης να γίνει Πάσχα ευθύνης και ζωής»


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 2 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

“Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε – Είμαστε στο τέλος της αρχής…”ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για την κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, τοποθετήθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο δικός μας δρόμος είναι αδιαπραγμάτευτος. Στην Ελλάδα ήμασταν ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις. Κινηθήκαμε με διορατικότητα και τόλμη. Όσα προηγήθηκαν έδωσαν τα πρώτα συγκρατημένα ελπιδοφόρα αποτελέσματα ενώ όσα έρχονται απαιτούν προσήλωση στον στόχο. Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουμε αποφύγει τραυματικές εμπειρίες όπως στην περίπτωση Ιταλίας, ΗΠΑ, κλπ.

Πήραμε αυστηρά μέτρα και πρωτόγνωρα με μεγάλες συνέπειες στην καθημερινότητα πολιτών και συνέπειες στην οικονομία .

Ευχαριστώ τη συντριπτική πλειοψηφία Ελλήνων πολιτών για να προστατεύτεί  το αγαθό της δημόσιας υγείας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Είμαστε στο τέλος της αρχής. Ο στόχος μας παραμένει , να κερδίσουμε χρόνο και να μην υπερφορτωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η κοινή προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με ίδιο σθένος και αφοσίωση. Ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας και αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε.

Καθημερινά εξασφαλίζουμε όσους «μάχονται» με πολεμοφόδια ζωής με απόλυτη διαφάνεια, υπό  τον συντονισμό του δημόσιου.

Πρώτη φροντίδα της κυβέρνησης οι Έλληνες για να μπορέσουν να ξαναχτίσουν όσα χαλάει η πανδημία για αυτό και ανακοινώθηκαν δέσμες ενίσχυσης σε 4 μέρες.

Κύριο μέλημα μας παραμένει η διατήρηση θέσεων απασχόλησης με δίκαιη και οριζόντια κοινωνική μέριμνα .

Το επίδομα των 800 ευρώ επεκτείνεται σε 1.700.000 μισθωτούς.

Γνωρίζετε και σύμφωνα με τα μέτρα ότι οι απολύσεις έχουν απαγορευτεί.

Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν σε πρώτη φάση αμοιβή 800 εύρω διατηρώντας ασφαλιστικά δικαιώματα. Παρατείνονται επιδόματα ανεργίας ενώ οι εργαζόμενοι με παιδιά μπορούν να πάρουν ειδική άδεια.

Επαγγελματίες και επιχειρήσεις ανακουφίζονται.

Μέχρι 10 Απρίλιου θα καταβληθεί στους αγωνιστές πρώτης γραμμής  το δώρο Πάσχα.

…Μπορούμε να  διαθέσουμε 150 εκατομμύρια ευρώ  για να στηρίξουμε τους αγρότες μας.

Χρειαζόμαστε δυναμικές πρωτοβουλίες για να επιστρέψουμε σε μια Ευρώπη που όλοι ξέραμε. Ανεξάρτητα τις διαφωνίες και τις συζητήσεις στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, είμαι βέβαιος ότι θα προκύψει μία λύση.

Κύριοι βουλευτές τόνισα ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να αποδώσει αν δεν αγκαλιαστεί από πολίτες και το μετουσιώσουν σε πράξη . Προσωπικά δεν μου αρέσει να κουνάω το δάχτυλο και είμαι οπαδός συναίνεσης και πολιτικής  ωριμότητας και τιμώ πολλούς που πειθαρχούν και κοινό συμφέρον και ασκώ κριτική στους λιγοστούς που το πλήττουν.

Καλώ και πάλι τους πολίτες να ακολουθήσουν κανόνες που έκαναν Ελλάδα θετικό παράδειγμα.

Το Πάσχα της Αγάπης να γίνει Πάσχα ευθύνης και ζωής. Ας μείνουμε ασφαλείς σπίτι για να γίνουμε μέρος της λύσης. Αν χαλαρώσουμε τώρα θα το πληρώσουμε αύριο. Έχουν και άλλα όπλα στη φαρέτρα μας αλλά στο χέρι μας να μην αναγκαστούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Τα όπλα δεν θα σιγήσουν την επόμενη μέρα και όλα τα εργαλεία που αναπτύσσουμε θα γίνουν τα μέσα για την ανοικοδόμηση του αύριο.

Προχώρησε η πύλη του νέου ψηφιακού κράτους σε λίγες εβδομάδες αυτά που προγραμματίζαμε να κάνουμε μήνες και άλλοι δεν έκαναν για χρόνια.

Μένουμε σπίτι σαν ελεύθεροι πολιορκημένοι που επιλέγουν να είναι πολιορκημένοι γιατί είναι ελεύθεροι.

Επεσήμανε ότι όλα αυτά δεν συνέβησαν σε μία ουδέτερη χρονική στιγμή αφού στον Έβρο μαινόταν μία δεύτερη μάχη για την υπεράσπιση των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.

Τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται και η τοποθέτηση πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Βουλής, πρόκειται για μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Κύρωση α) της από 25.2.2020 Π.Ν.Π. “Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού” (Α΄ 42), β) της από 11.3.2020 Π.Ν.Π. “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του” (Α΄ 55) και γ) της από 14.3.2020 Π.Ν.Π. “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19” (Α΄ 64)».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.