ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


0
(0)

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Μέσα σε 4 ημέρες τα κρούσματα από την πανδημία έφτασαν τις 10.000. Παρά το ότι έχουμε την μεγαλύτερη σε διάρκεια καραντίνα στην Ευρώπη. Πληρώνουν οι πολίτες την λάθος πολιτική και το lockdown ακορντεόν.

Το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε έγκαιρα και τώρα δημιουργούνται λίστες αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Οι δωρεές, κάλυψαν ανάγκες, αλλιώς θα βιώναμε τραγωδίες.
Κατάφεραν ακόμη με τις παρεμβάσεις τους να διχάσουν τους ειδικούς επιστήμονες, και να ομολογούνται λάθη, με αποτέλεσμα να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών.
Εξήγγειλαν μετά από την πίεση μας, την ένταξη δυο ιδιωτικών κλινικών στο σύστημα. Με μεγάλη καθυστέρηση, όταν φθάσαμε στο μη περαιτέρω.

Αλλά όπως προκύπτει από τις εντολές της 2ης ΥΠΕ, σε αυτές θα μεταφέρονται ασθενείς COVID χωρίς πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα (!!) δηλαδή οι πολύ ελαφρές περιπτώσεις.

Με τόση μεγάλη πίεση όμως η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα έπρεπε να είναι ουσιαστική και όχι μόνο επικουρική. Αλλά αυτό δεν το επιτρέπουν οι ιδεοληπτικές εμμονές και τα κομματικά συμφέροντα της ΝΔ.

Κυβέρνηση, αδύναμη και ανίκανη να διαχειριστεί την πανδημία και να προστατεύσει τους πολίτες. Επιμένει στην ίδια πολιτική χωρίς αποτελέσματα.

Επιβάλλεται να γίνει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεων της, όπως εδώ κι ένα μήνα έχουμε ζητήσει.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΚΕΝΟ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Ανακοίνωση Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής

Ολοκληρώνεται σχεδόν ένας χρόνος από το πρώτο lockdown και την ένταξη των θεσμών της εκπαίδευσης σε αυτές τις συνθήκες και τα σχολεία εξακολουθούν να είναι ουσιαστικά αβοήθητα.

Δεν υπήρξε αναλυτικό, στοχευμένο και σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά εκπόνησης δημόσιων πολιτικών σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων και των νέων συνθηκών, που θα αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η εκπαίδευση. Δεν ελήφθησαν όλα τα κατάλληλα και αναγκαία μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών. Ακόμα και στα ειδικά σχολεία, που χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας, τα μέτρα είναι ελλιπή. Δυστυχώς είχαμε θύματα της πανδημίας και στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.

Το ΥΠΑΙΘ δεν εκσυγχρόνισε τις τεχνολογικές υποδομές. Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν το δημόσιο σχολείο χωρίς ουσιαστική επιμόρφωση. Χιλιάδες μαθητές έμειναν και μένουν χωρίς ενεργητική συμμετοχή στην ελλιπή ούτως ή άλλως διδασκαλία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι ανισότητες στους μαθητές διευρύνονται.

Έναν χρόνο μετά, τα αυτονόητα και στοιχειώδη μέτρα απουσιάζουν για τη στήριξη των σχολείων σε αυτούς τους δυστοπικούς καιρούς. Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιδίδεται σε μια φαντασιακή πρόσληψη της όλης κατάστασης, με περισσή κομματική έπαρση και με έωλους επικοινωνιακούς βερμπαλισμούς, όταν τα προβλήματα συνεχώς οξύνονται.

Έστω και τώρα, το ΥΠΑΙΘ είναι αναγκαίο να προχωρήσει.

– Στη διαμόρφωση προγράμματος αντισταθμιστικής εκπαίδευσης προσαρμοσμένου στις τοπικές συνθήκες, για να αμβλυνθούν οι σοβαρές επιπτώσεις και οι πολλαπλές ανισότητες στους μαθητές. Ένας χρόνος θεσμικής υποεκπαίδευσης με κλειστά ή υπολειτουργούντα σχολεία αφήνει σοβαρό μαθησιακό έλλειμμα στους μαθητές.

– Στην άμεση επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες, για να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις δύσκολες απαιτήσεις της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

– Στην οικονομική ενίσχυση της εκπαίδευσης, για να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά προβλήματα, που έχουν συσσωρευτεί και επιδρούν στην προσπάθεια των μαθητών για παιδεία.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε το μαθησιακό κενό ενός χρόνου να υπονομεύσει τη μόρφωση και το μέλλον των νέων.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Σήμερα μια από τα ίδια.

Μητσοτάκης και Τσίπρας χέρι χέρι, στην επιχείρηση διχασμού, τροφοδότησαν με μίσος την ελληνική κοινωνία. Για τα πραγματικά προβλήματα δεν ακούσαμε τίποτα.

Αυτή η πολιτική ηγεσία δεν αξίζει στον Ελληνικό λαό. Αγνοήστε τους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ OPEN ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΩΡΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ» ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΦΑΙΗ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ (ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 9.00 Π.Μ)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα παραχωρήσει συνέντευξη αύριο Σάββατο 13 Μαρτίου και ώρα 09:00 στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 12.3.2021

Φώφη Γεννηματά: Μητσοτάκης – Τσίπρας διχάζουν την κοινωνια. Αγνοήστε τους!

Σήμερα, είδαμε μια από τα ίδια στη Βουλή. Το γνωστό θεατρικό σκηνικό πόλωσης για δύο. Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, «Μητσοτάκης και Τσίπρας, χέρι-χέρι στην επιχείρηση διχασμού, τροφοδότησαν με μίσος την ελληνική κοινωνία. Για τα πραγματικά προβλήματα δεν ακούσαμε τίποτα. Αυτή η πολιτική ηγεσία δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Αγνοήστε τους».

Δείτε την δήλωση

Πανδημία – Υγεία: Αδύναμη και ανίκανη η κυβέρνηση να προστατεύσει τους πολίτες

Μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, τα νέα κρούσματα έφτασαν στα 10.000, αν και έχουμε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια καραντίνα στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες πληρώνουν την λάθος πολιτική και το lockdown ακορντεόν της κυβέρνησης. Επιπλέον, το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε έγκαιρα και τώρα δημιουργούνται λίστες αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Και οι δωρεές κάλυψαν ανάγκες, αλλιώς θα βιώναμε τραγωδίες. Η κυβέρνηση όμως κατάφερε με τις παρεμβάσεις της να διχάσει τους ειδικούς επιστήμονες και να ομολογούνται λάθη, με αποτέλεσμα να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών. Μετά από πίεση του Κινήματος Αλλαγής και με μεγάλη καθυστέρηση, όταν φτάσαμε στο μη περαιτέρω, ανακοινώθηκε η ένταξη δυο ιδιωτικών κλινικών στο σύστημα. Αλλά οι ιδεοληπτικές εμμονές και τα κομματικά συμφέροντα της ΝΔ δεν επιτρέπουν τη μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Η κυβέρνηση είναι αδύναμη και ανίκανη να διαχειριστεί την πανδημία και να προστατεύσει τους πολίτες, ενώ επιμένει στην ίδια πολιτική χωρίς αποτελέσματα. Εμείς, επιμένουμε στη δική μας πρόταση: προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της. Περισσότερα ΕΔΩ

Παιδεία: Παραμένουν αβοήθητοι από την κυβέρνηση εκπαιδευτικοί και μαθητές

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το πρώτο lockdown και την ένταξη των θεσμών της εκπαίδευσης σε αυτές τις συνθήκες, τα σχολεία εξακολουθούν να είναι ουσιαστικά αβοήθητα από την κυβέρνηση. Χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων και των νέων συνθηκών, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών. Χωρίς τον εκσυγχρονισμό των τεχνολογικών υποδομών. Χωρίς ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που συνεχίζουν να υποστηρίζουν το δημόσιο σχολείο με τις δικές τους δυνάμεις. Χωρίς ενεργητική συμμετοχή χιλιάδων μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποτέλεσμα οι ανισότητες να διευρύνονται.

Απέναντι σε όλα αυτά, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιδίδεται σε μια φαντασιακή πρόσληψη της όλης κατάστασης, με περισσή κομματική έπαρση και με έωλους επικοινωνιακούς βερμπαλισμούς, όταν τα προβλήματα συνεχώς οξύνονται. Πρέπει, όμως, να προχωρήσει άμεσα:

– Στη διαμόρφωση προγράμματος αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, προσαρμοσμένου στις τοπικές συνθήκες.

– Στην άμεση επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες.

– Στην οικονομική ενίσχυση της εκπαίδευσης.

Δημόσιο: Η κυβέρνηση παίζει με τον οικογενειακό προγραμματισμό και τις ζωές των υπαλλήλων

Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση παίζει με τον οικογενειακό προγραμματισμό και τις ζωές πολλών δημοσίων υπαλλήλων, καθώς φρόντισε να περάσει μια «μεταμεσονύκτια» τροπολογία με αναδρομική ισχύ για την κινητικότητα, σύμφωνα με την οποία ανακαλούνται αναδρομικά ακόμα και αποφάσεις κινητικότητας που έχουν εκδοθεί και δημοσιευθεί, καθώς και όσες εκκρεμούν προς έκδοση στο πλαίσιο του τρέχοντος κύκλου κινητικότητας.  Αυτό αναφέρει σε ερώτησή της προς τον υπουργό Εσωτερικών η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με το πόσοι είναι οι υπάλληλοι τους οποίους αφορά η αναδρομική ισχύς της ψηφισθείσας τροπολογίας, αν έχει ενημερώσει τους Δημάρχους με εγκύκλιο για τις πιθανές νομικές και οικονομικές συνέπειες (π.χ. αποζημιώσεις) που μπορεί να έχουν οι ανακλητικές πράξεις κινητικότητας, καθώς και ποιος θα είναι υπόλογος σε περίπτωση προσφυγής των υπαλλήλων που υφίστανται βλάβη στη Δικαιοσύνη.

Σεισμοπαθείς Λάρισας: Απαιτείται να εκπονηθεί και να εφαρμοστεί άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης

Το βίντεο της ημέρας: Οι προτάσεις μας για την επανεκκίνηση της αγοράς

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.