ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου: Άγνωστο το μέλλον μετά το τέλος των μαθητικών δρομολογίων – Κρατική ενίσχυση ζητά η εταιρεία

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Πολύ αρνητικά είναι τα δεδομένα που εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου με την κίνηση να έχει πέσει στο μηδέν και την εταιρεία να αδυνατεί να ανταποκριθεί στα έξοδα και τα προγραμματισμένα της δρομολόγια.

Αρχικά ήταν η απαγόρευση των δρομολογίων λόγω του κορονοϊού όμως πλέον ο κόσμος της περιοχής αποδυκνείεται πως έχει αλλάξει κατά πολύ τις συνήθειές του μην επιλέγοντας να μετακινείται μέσω των ΚΤΕΛ.

Ο Νίκος Καρπαθιωτάκης, αντιπρόεδρος των ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι περιγράφοντας την κατάσταση που αντιμετωπίζει η επιχείρηση με το μέλλον να είναι αβέβαιο.

Τα μαθητικά δρομολόγια όπως λέει ολοκληρώνονται σε 5 ημέρες και στη συνέχεια είναι άγνωστο το τι ακριβώς θα συμβεί με την εταιρεία να πορεύεται βλέποντας και κάνοντας, με το ενδεχόμενο για οριστικό λουκέτο να είναι ανοικτό.

Αυτή τη στιγμή όπως είπε τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου λειτουργούν με πληρότητα το πολύ 20% με ελάχιστο κόσμο σε δρομολόγια τα οποία ήδη όπως παρατηρεί αρκετός κόσμος έχουν αρχίσει να ψαλιδίζονται.

Ζητούμενο όπως λέει είναι να υπάρξει και στα ΚΤΕΛ κάποια κρατική βοήθεια, αφού το πρόβλημα δεν είναι τοπικό αλλά συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα και σε άλλες περιοχές ενδεχομένως είναι πιο έντονο.

Ζητούμενο για τα ΚΤΕΛ είναι να υπάρξει κρατική ενίσχυση στους οδηγούς οι οποίοι θα μείνουν χωρίς δουλειά λόγων των μειωμένων δρομολογίων και έτσι γίνεται αίτημα να μπουν σε αναστολή εργασίας όπως και άλλες κατηγορίες εργαζομένων ώστε να λαμβάνουν τα σχετικά επιδόματα.

Παράλληλα ζητούμενο είναι και η επιδότηση του εισιτηρίου αφού όπως λέει ο κ. Καρπαθιωτάκης το κράτος έχει τη δυνατότητα να δει τη μεγάλη μείωση που υπάρχει στις πληρότητες που αποδεικνύουν την ανάγκη για ενίσχυση της εταιρίας ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τα δρομολόγιά του.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.