Κρούσματα γρίπης σε σχολεία – Με χαρτί γιατρού η επιστροφή των μαθητών


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 12 Φεβρουαρίου 2019 by energinews (admin)

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις οδηγίες κατά της γρίπης έχει διανεμηθεί στους μαθητές

Κρούσματα γρίπης Η1Ν1 διαπιστώνονται σε σχολικές μονάδες του Ηρακλείου με τους μαθητές είτε να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία είτε να παραμένουν στο σπίτι για περαιτέρω νοσηλεία, εφόσον βέβαια το επιτρέπει η κλινική τους εικόνα.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Κωνσταντίνο Θεοφάνους απουσιάζουν παιδιά λόγω γρίπης με την κατάσταση βέβαια να είναι ελεγχόμενη.

«Υπάρχουν κρούσματα γρίπης στα σχολεία. Είναι περίοδος ιώσεων και έχουμε απουσίες. Υπάρχουν κρούσματα γρίπης που έχουν εξακριβωθεί και αφορούν μαθητές δημοτικού σχολείου. Πρόκειται για περίπου 10 περιστατικά που χαρακτηρίζονται ήπιας μορφής».

Ο κ. Θεοφάνους επίσης ανέφερε ότι έχει έρθει σε επαφή με τους διευθυντές των σχολείων προτρέποντας τους να ενημερώνουν τους γονείς, τα παιδιά των οποίων είναι άρρωστα, ότι καλό είναι, να υπάρχει χαρτί και από τον παιδίατρο ότι το παιδί που έχει νοσήσει από γρίπη πλέον μπορεί να επιστρέψει κανονικά στα μαθήματα του.

«Να ξεκαθαρίσω ότι το χαρτί του γιατρού δεν αποτελεί εγκύκλιο ούτε οδηγία του υπουργείου Παιδείας. Εγώ προσωπικά έχω έρθει σε επαφή με τους διευθυντές των σχολείων και τους έχω πει να ζητάνε από τους γονείς, όταν τα παιδιά τους επιστρέφουν στο σχολείο μετά από γρίπη να προσκομίζουν και χαρτί από παιδίατρο, ότι είναι σε θέση να πάνε πλέον σχολείο. Είναι καθαρά

Επίσης στα θετικά της ενημέρωσης ότι εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που έχει φτάσει στα σχολεία, έχει ήδη διανεμηθεί στους μαθητές και κατ’ επέκταση είναι ενήμεροι και οι γονείς.

Η εγκύκλιος είναι του Υπουργείου Παιδείας και έχει μοιραστεί σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της πρωτοβάθμιας. Δεν υπάρχει λόγος για να κλείσει κάποιο σχολείο. Να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής και όλοι μας να είμαστε λίγο περισσότεροι πιο σχολαστικοί σε ότι έχει να κάνει με την καθαριότητα.

Επίσης ο ίδιος ανέφερε ότι στην καθαριότητα των σχολείων μπαίνει περισσότερη χλωρίνης για την καλύτερη εξουδετέρωση των μικροβίων.

Εν τω μεταξύ κρούσμα γρίπης διαπιστώθηκε σε δημοτικό παιδικό σταθμό του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε παιδί που φοιτά στο προνήπιο. Το παιδί διαγνώστηκε με Η1Ν1 και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο αλλά αναρρώνει στο σπίτι.

Ακολουθεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας , η οποία και εστάλη στα σχολεία και βρίσκεται και στα σπίτια χιλιάδων οικογενειών.

1.Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2.Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

– Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

– Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

– Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

– Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

– Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές σχολικών μονάδων να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων).

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.