Κρητικός ναύτης έβαλε «βέτο» σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Νοεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Η είδηση για το ναύτη στη φρεγάτα «Ναυαρίνον» έγινε θέμα συζήτησης σε όλη την Ελλάδα

Τον γύρο της χώρας, προκαλώντας αίσθηση και ποικίλες συζητήσεις, έκανε πριν λίγα 24ωρα μια είδηση για ένα ασυνήθιστο – αν μη τι άλλο – στρατιωτικό συμβάν, με άρωμα… Κρήτης!

Ναύτης από το νησί μας, που υπηρετεί στη φρεγάτα «Ναβαρίνον», φέρεται – σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα – να βγήκε στην καθιερωμένη αναφορά και να δήλωσε ορθά-κοφτά ότι διαφωνεί με τη συμμετοχή της φρεγάτας σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, με τελικό προορισμό τη Χάιφα του Ισραήλ!

Τη σχετική είδηση αποκάλυψε η εφημερίδα «Ριζοσπάστης», φιλοξενώντας και δηλώσεις του συμπατριώτη μας ναύτη Σταύρου Παπαδάκη, ενώ η υπόθεση έχει προκαλέσει ντόρο. Η εν λόγω εφημερίδα μάλιστα έδωσε και συνέχεια, καταγγέλλοντας ότι ο «αντιφρονούντας» με την αποστολή της φρεγάτας Κρητικός ναύτης πήρε… «τιμωρητική» μετάθεση σε άλλο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Αναλυτικότερα, το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» αποκαλύπτει ότι ναύτης-μέλος της φρεγάτας «Ναβαρίνο» εξέφρασε τη διαφωνία του για τη συμμετοχή του στη ΝΑΤΟϊκή αποστολή που θα αναλάβει το πολεμικό πλοίο από τις 20 Νοεμβρίου και μετά.

«Αντιδράσεις ανάμεσα στους στρατευμένους προκαλεί η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ, όπως η “Sea Guardian”, στην οποία τις επόμενες μέρες θα πάρει μέρος η φρεγάτα “Ναβαρίνο” του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε στο πλήρωμα, το πλοίο θα αποπλεύσει στις 20 Νοέμβρη από τη Σαλαμίνα για το ΚΕΝΑΠ της Σούδας και μετά από ολιγοήμερη προετοιμασία θα αναλάβει αποστολή στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Τελικός προορισμός είναι το λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ, όπου θα παραμείνει λίγες μέρες και θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 14 Δεκέμβρη.

Αντιδρώντας στη συμμετοχή της φρεγάτας σε μια ακόμα ΝΑΤΟϊκή αποστολή, ο ναύτης Σταύρος Παπαδάκης (στρατεύσιμος δίοπος μηχανικός – Τ/ΜΗΧ), που υπηρετεί στο πλοίο, βγήκε χθες στην αναφορά και δήλωσε τη διαφωνία του», αναφέρει το δημοσίευμα που παραθέτει και δήλωση του Κρητικού πρωταγωνιστή.

«Σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο “Ριζοσπάστης”, μας είπε: “Η ματωμένη σημαία του ΝΑΤΟ ντροπιάζει τον ελληνικό στόλο. Οι δολοφόνοι των λαών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου κάνουν τον χωροφύλακα στη γειτονιά μας. Δεν έχει καμία δουλειά η φρεγάτα “Ναβαρίνον” να συμμετέχει σε αυτές τις αποστολές”», σημειώνεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ακόμα: «Ο ναύτης Σταύρος Παπαδάκης είχε εναντιωθεί και παλιότερα, με δήλωσή του στον “Ριζοσπάστη”, στη συμμετοχή της φρεγάτας όπου υπηρετεί σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές. Η στάση του αυτή αναγνωρίζεται πλατύτερα και χαιρετίζεται από συνδικαλιστές και απόστρατους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Θανάσης Ευαγγελάκης, σημείωσε: «Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ χαιρετίζει για άλλη μια φορά την παλικαρίσια στάση του συναδέλφου Σταύρου Παπαδάκη, μέλους του σωματείου μας, να βγει σε αναφορά στη φρεγάτα “Ναβαρίνον”, όπου υπηρετεί και να καταγγείλει τη συμμετοχή της φρεγάτας σε αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και αποστολές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. διαμορφώνει επικίνδυνες εξελίξεις για τη χώρα, μετατρέποντάς τη σε βασικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, με τις Βάσεις που διαθέτει, σε μια περίοδο που φουντώνουν τα στρατιωτικά γυμνάσια και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ανατολική Μεσόγειο».

Καταγγελία: Αιφνιδιαστική μετάθεση

Η εφημερίδα έδωσε συνέχεια στο θέμα, επανερχόμενη με νέο δημοσίευμα, στο οποίο από την πλευρά της κάνει λόγο για αιφνιδιαστική μετάθεση του Κρητικού ναύτη σε άλλο πλοίο!

«Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη, που υπηρετεί στη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού “Ναβαρίνον”, ο οποίος βγήκε στην αναφορά και δήλωσε τη διαφωνία του στη συμμετοχή τού πλοίου στη ΝΑΤΟϊκή αποστολή “Sea Guardian” στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Την Παρασκευή, μία μέρα μετά την αναφορά του, ο Σταύρος Παπαδάκης ενημερώθηκε ότι μετατίθεται από τη φρεγάτα σε άλλο πλοίο του στόλου!

Με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισε το Πολεμικό Ναυτικό την καταγγελία ενός ναύτη, ότι η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές δεν υπηρετεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την προστασία τους, αλλά επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολεμικές προπαρασκευές», σημειώνει το νέο δημοσίευμα…

Ανακοίνωση ΚΝΕ για το ναύτη Σταύρο Παπαδάκη

«Χαιρετίζουμε τη δίκαιη διαμαρτυρία του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη (Στρατεύσιμου Δίοπου Μηχανικού – Τ/ΜΗΧ) ενάντια στην συμμετοχή της Φρεγάτας “Ναβαρίνον”, του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στη ΝΑΤΟική αποστολή “Sea Guardian”, εκτός συνόρων, στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μία ακόμη πρόβα πολέμου.

Αυτή η στάση εκφράζει το διαχρονικό αίτημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος ενάντια στην εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σφαγεία που στήνουν ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, απόφαση που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η δίκαιη αντίδραση του ναύτη έγινε “δεκτή” από τη διοίκηση, “τιμωρώντας” τον με μετάθεση.

Καλούμε τους νέους και τις νέες, τους συλλόγους φοιτητών και σπουδαστών να εκφράσουν την στήριξή τους και την αλληλεγγύη τους στο ναύτη Σταύρο Παπαδάκη. Να δυναμώσουν την πάλη με αιτήματα:

– Κανένα ελληνικό πλοίο να μη σηκώσει σημαία του ΝΑΤΟ!

– Καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις!

– Καμία διευκόλυνση στα γεράκια του πολέμου!

– Να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας!

– Να επιστρέψει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται εκτός συνόρων».

πηγη:www.neakriti.gr

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.