Κρατάμε όλα όσα γρήγορα και κάτω από ανάγκη εφαρμόσαμε για να τ αναπτύξουμε περισσότερο προς όφελος των συμπολιτών


0
(0)

“Ο Εθελοντισμός – όπως αποδεικνύεται τον τελευταίο καιρό – είναι η αναδυόμενη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών, η οποία δίνει ελπίδα στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα», τονίζει σε μήνυμα του με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός.

Με αφορμή τις προσφορές που έγιναν από επιχειρηματίες και συμπολίτες την περίοδο των Χριστουγέννων στην δομή του “Κοινωνικού Παντοπωλείου” του Δήμου, ο κ. Ζερβός σε γραπτό μήνυμα του τονίζει :

Το 2020 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, όπου η κοινωνία δοκιμάστηκε σκληρά από την υγειονομική κρίση με πρωτόγνωρες και αβέβαιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις για τις ημέρες που ακολουθούν. Παρόλα αυτά το “δίχτυ” της κοινωνικής αλληλεγγύης ενισχύθηκε, αφού δεκάδες ανώνυμες και επώνυμες προσφορές ανέβασαν ψηλά τον πήχη της κοινωνικής προστασίας. “Μείναμε σπίτι”, χωρίς ν΄ αφήσουμε κανένα μόνο και απροστάτευτο και θα συνεχίζουμε με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα και στο μέλλον!

Οι επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, με τις προσφορές τους, έδειξαν για μία ακόμα φορά, έμπρακτα την ευαισθητοποίηση τους, σε θέματα που αφορούν στην συμπαράσταση των οικονομικά ασθενέστερων – κάτι που έχουν πράξει και στο παρελθόν – ενισχύοντας ουσιαστικά τις δράσεις του Δήμου, ενώ μαζί με τους συμπολίτες, καταφέραμε ν΄ αναπτύξουμε ένα μεγάλο “κύμα” αλληλεγγύης που θα συνεχίσει να υπάρχει στην συνείδηση όλων στο εξής.

Ήδη οι δομές των Δήμων που σκοπό έχουν την κοινωνική προσφορά και υποστήριξη των αδυνάτων, όπως είναι το πρόγραμμα :“Βοήθεια στο Σπίτι”, το “Κοινωνικό Παντοπωλείο”, η Καθαριότητα, δεν έχουν σταματήσει σ΄ όλη αυτήν την δύσκολη περίοδο, να προσφέρουν στους δημότες και να προσπαθούν να σταθεί “όρθια η πόλη”. Επιπλέον, συνεχής ήταν, από την πρώτη ημέρα της πανδημίας, η προσφορά στο ευαίσθητο κομμάτι της δημόσιας υγείας, με απολυμάνσεις, φροντίδα στους δημόσιους χώρους , μέτρα που ελήφθησαν για την ενημέρωση του κοινού και βελτιώσεις στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών, σύμφωνα με τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σε λίγες μέρες, υποδεχόμαστε την νέα χρονιά, διατηρώντας ισχυρή την πίστη και ζωντανή την ελπίδα – παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε – ότι μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε ! Κρατούμε όλα όσα γρήγορα και κάτω από την ανάγκη εφαρμόσαμε για να τα αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο προς όφελος των συμπολιτών.

Είμαι αισιόδοξος, ότι παρά τις σημερινές δυσκολίες και αδιέξοδα, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, με τους μηχανισμούς και τις δομές που διαθέτει, θ΄ ανταποκριθεί και τον νέο χρόνο για άλλη μια φορά κατά τον καλύτερο τρόπο. Ευχόμαστε το 2021, να σηματοδοτήσει την έξοδο από την δύσκολη περίοδο που διανύουμε και ν΄ αποτελέσει την αφετηρία για ένα δημιουργικό ξεκίνημα για όλους.

Καλή Χρονιά!

 

Ο  Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Αντώνης Εμμ. Ζερβός

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.