Κρίσιμη συνεδρίαση το απόγευμα στο Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 17 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Καταλυτική για το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι η στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι, η οποία αναμένεται να καθοριστεί σήμερα το απόγευμα την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος με την συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ευρωβουλευτών.

Στο Ποτάμι υπάρχουν δυο διαφορετικές γραμμές καθώς Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς είναι κατά, ενώ αναταράξεις στο κόμμα έχει φέρει και η στάση του Σπύρου Δανέλλη, κάτι που οδήγησε στην διαγραφή του. 

Μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού  Γιώργος Μαυρωτάς, τόνισε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο κόμμα, ωστόσο, στόχος είναι να βρεθεί μια κοινή γραμμή και αυτό να εκφραστεί συντεταγμένα σε μια ψηφοφορία.

Θα δούμε όλο το μενού των επιλογών που έχουμε μπροστά μας. Είναι άσκηση ισορροπίας έτσι ώστε από τη μια να στηρίξεις τη Συμφωνία και από την άλλη να αποδοκιμάσεις τις κυβερνητικές πρακτικές, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Μαυρωτάς.

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Λυκούδης, επίσης μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών κινείται σε θετική κατεύθυνση και η ψήφος του δεν θα είναι αρνητική, ωστόσο, όπως είπε θα συνεκτιμηθεί και το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα έρθει η Συμφωνία στην Βουλή.

Μήνυμα ότι ο ίδιος δεν έχει θέση στο Ποτάμι εάν το κόμμα αποφασίσει από εδώ και πέρα να κάνει τα ρεπό των διαφωνούντων της κυβέρνησης έστειλε με συνέντευξη του στο ΘΕΜΑ 104,6. ο Γρηγόρης Ψαριανός. Στην ερώτηση αν θα αποχωρήσει από το κόμμα σε περίπτωση κατά την οποία το Ποτάμι υπερηψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Ψαριανός απάντησε «δεν σημαίνει a priori ότι θα φύγουμε με τον Αμυρά. Αν το Ποτάμι, το κατά καιρούς πολιτικό συμβούλιο όπως συγκροτείται από τον Σταύρο, γιατί αλλάζει ανάλογα με τις περιστάσεις, αποφασίσει από εδώ και πέρα να κάνει τα ρεπό των διαφωνούντων της κυβέρνησης, αν είναι συμπολίτευση ή αντιπολίτευση a la carte εγώ δεν έχω θέση σε αυτό το κόμμα. Μια τέτοια κίνηση εκθέτει τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Ποταμιού».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται πάντως και ο Γιώργος Αμυράς. Μιλώντας στην ΕΡΤ τάχθηκε κατά της συμφωνίας. Στην ερώτηση αν το κόμμα αποφασίσει να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και εάν εκείνος (και ο Ψαριανός) θα ψηφίσει όχι, απάντησε: «Το κόμμα δεν θα πάρει απόφαση που θα επιβληθεί σε όλους τους βουλευτές. Όπως εγώ δεν μπορώ να επιβάλω την άποψή μου, στους συναδέλφους μου που το βλέπου θετικά, έτσι και το αντίθετο. Δεν θα υπάρξει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Εμείς δεν έχουμε τέτοια στο Ποτάμι. Θα αναμετρηθεί ο καθένας με τη συνείδησή του και θα ψηφίσει αναλόγως».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.