Κουνέλι λεμονάτο με θυμάρι ή ρίγανη


Reading time: 0 Minute

Τελευταία ενημέρωση 9 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Μόλις κάψει το λάδι στην κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κουνέλι. Το σβήνουμε με το κρασί και αφού ροδίσει ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αμέσως μετά αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη, το χυμό των λεμονιών, ένα ποτηράκι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Αν κατά τη διάρκεια της βράσης έχει πιει το νερό του, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη.
Σερβίρεται με πατάτες φούρνου ριγανάτες.

Υλικά

1 κουνέλι γύρω στα 1.200 γρ.
2/3 νεροπότηρου λάδι
1 κρεμμύδι μεγάλο
χυμός τριών μεσαίων
λεμονιών
1 κουταλιά σούπας θυμάρι ή ένα κουτ. του γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι, 1 κρασοπότηρο
άσπρο κρασί
chania.eu

22

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.