Κοτόπουλο στιφάδο στη χύτρα ταχύτητας


0
(0)

Συστατικά

  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κιλό κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3-4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 100 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 στικ κανέλα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3 γρ. γαρίφαλα
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο

Για το σερβίρισμα

  • φέτα
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • ψωμί
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά για να καραμελώσουν.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε 10 μερίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε σε ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμυδάκια προσθέτουμε στη χύτρα ταχύτητας τον πελτέ και σοτάρουμε.
  • Βάζουμε το ξίδι, το κρασί, τη ζάχαρη, τη ντομάτα, το νερό, τον κύβο, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, τα σκόρδα ολόκληρα, τα γαρίφαλα, το μπαχάρι, το μπούκοβο και το κοτόπουλο.
  • Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας ταχύτητας, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και ανοίγουμε το καπάκι.
  • Σερβίρουμε με φέτα, ρίγανη, ελαιόλαδο, ψωμί και πιπέρι.

πηγη:akispetretzikis.com

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *