Κοτόπουλο αλά κρεμ με ρύζι…!


0
(0)

Η πιο ωραία εκδοχή για να φτιάξεις ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλο. Είναι ένα φαγητό πολύ νόστιμο που θα τους ξετρελάνει όλους.
Λίγες λεπτομέρειες για τη συνταγή:
1)Το ρύζι που έφτιαξα είναι πολύ απλό και γι’αυτο θα σας πω απλά τι έχω βάλει:
-2 φλυτζ ρύζι για πιλάφι
-6 φλυτζ νερό
-2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
-1 κύβο ζωμό κότας
-αλάτι
-πιπέρι
2)Προσοχή με το αλάτι γιατί έχουμε βάλει και τον ζωμό κότας οπότε καλό θα ήταν κάθε φορά πριν ρίξετε αλάτι στο φαγητό να δοκιμάζετε,
3)Τις πιπεριές και τα μανιτάρια μην τα κόψετε πολύ μικρά αλλά ούτε και υπερβολικά μεγάλα.

Καλή επιτυχία!

Υλικά

  1. 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  2. 5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  5. 2 πιπεριές χρωματιστές
  6. 300 γρ. μανιτάρια
  7. 1 κουτ. της σούπας αλεύρι
  8. 1 κύβο ζωμός κότας
  9. 2 φλυτζ. ζεστό νερό
  10. 1 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
  11. Αλάτι
  12. Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια.

  2. Παίρνουμε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο μας ρίχνουμε το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι και περιμένουμε να ροδίσει για περίπου 5′.

  3. Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και το αφήνουμε για 2′-3′.

  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι μας τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.

  5. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί για 2′.

  6. Στο ζεστό νερό διαλύουμε το κύβο ζωμό κότας και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Σκεπάζουμε το φαγητό μας και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.

  7. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει το φαγητό μας.

  8. Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

    cookpad.com

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.