Κορωνοϊός – SOS από το Διευθυντή ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ: «Καθοριστική η επόμενη εβδομάδα – Δεν είναι αστείο»


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 15 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Δημόσια έκκληση από τον Δημήτρη Γεωργόπουλο: «Μη βγαίνετε από το σπίτι εκτός εάν υπάρχει μεγάλη ανάγκη»

Ένα ηχηρό μήνυμα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη στέλνει ο  Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), κ. Δημήτρης Γεωργόπουλος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε δύο διαδοχικές αναρτήσει του στο Facebook, μελετώντας το παράδειγμα της Λομβαρδίας στη γειτονική Ιταλία, η επόμενη εβδομάδα θα είναι «καθοριστική για την πορεία της επιδημίας και τον αριθμό των ασθενών που θα χρειαστούν Εντατική Θεραπεία».

Για το λόγο αυτό καλεί τους Κρητικούς (και όλους τους κατοίκους της χώρας) να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Κυβέρνησης και να μείνουν στο σπίτι, έκτος εάν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Όπως γράφει:

«Κάνω έκκληση σε όλους να μείνετε σπίτι. Στην Λομβαρδία (Περιοχή Μιλάνου) αναγκάστηκαν (και το κατάφεραν) να αυξήσουν μέσα σε 3 εβδομάδες τα κρεβάτια της Εντατικής κατά 60-70%!!! περίπου (αρχικός αριθμός 720 σε σύνολο 55 νοσοκομείων). Δυστυχώς στη Λομβαρδία η αύξηση του αριθμού των ασθενών που χρειάζεται Εντατική δεν είναι γραμμική και όπως δείχνουν μαθηματικά μοντέλα, μέχρι τις 20 Μαρτίου είναι πιθανόν χιλιάδες ασθενείς να χρειασθούν εντατική θεραπεία. Η δυνατότητα του συστήματος κινδυνεύει να ξεπεραστεί από τα πραγματικά γεγονότα. Μη βγαίνετε από το σπίτι εκτός εάν υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Πιστέψτε με δεν είναι αστείο!!!

Με τα δεδομένα που είχαν μέχρι τις 7 Μαρτίου το γραμμικό μοντέλο προέβλεπε ότι στην περιοχή, στις 20 Μαρτίου θα νοσηλεύονταν στην Εντατική 869 ασθενείς (σύνολο από τις 25 Φεβρουαρίου). Δυστυχώς στις 13 Μαρτίου είχαν νοσηλευτεί περισσότερο από 1000 ασθενείς. Το εκθετικό προβλέπει ότι στις 20 Μαρτιου το σύνολο των ασθενών που θα χρειάζεται Εντατική θεραπεία ανέρχεται σε 15542!!! Εκθετικός ρυθμός αύξησης 0.246 την ημέρα! Μείνετε σπίτι!»

Ενώ, σε άλλη ανάρτησή του αναφέρει:

«Μείνετε σπίτι! Σε σύγκριση με την περιοχή της Λομβαρδίας είμαστε περίπου 15 ημέρες πίσω. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για την πορεία της επιδημίας και τον αριθμό των ασθενών που θα χρειαστούν Εντατική Θεραπεία. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ!!!!!!»

Μάλιστα, ο Διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, σε παλαιότερη ανάρτηση του, αναφέρεται και στους νέους και τη σημασία του να μην βγαίνουν για άσκοπες βόλτες.

«Δεν είναι αστείο», γράφει χαρακτηριστικά:

«Οι γονείς των παιδιών-εφήβων-νεαρών ενηλίκων έχουν τεράστια ευθύνη και υποχρέωση να πείσουν τα παιδιά τους να μείνουν σπίτι. Η κατάσταση δεν είναι για βόλτες και μπορεί εάν δεν προσέξουμε, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ιταλίας. Κάνω έκκληση στους γονείς κυρίως. Δεν είναι αστείο!»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.