Κορωνοϊός: 90 τα κρούσματα στην χώρα – Σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές στο Αλεξάνδρα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Δεν ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη διαδικασία κι ενδεχομένως να εκτέθηκαν κι άλλοι στον ιό

Ένας ασθενής που μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης (10/3) στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Αλεξάνδρα και περιφερόταν για ώρες από θάλαμο σε θάλαμο, διαπιστώθηκε στις 10 το βράδυ ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Ως αποτέλεσμα, τέθηκε σε καραντίνα μέρος του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση, καθώς διαπιστώθηκε ότι 70χρονος που είχε μεταβεί στο νοσοκομείο χθες το πρωί, βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ουδείς είχε υποψιαστεί κάτι μέχρι εκείνη την ώρα καθώς ο 70χρονος δεν ενέπιπτε στα ύποπτα περιστατικά αφού δεν είχε ταξιδέψει και δεν είχε έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα. Τελικώς το μεσημέρι ένας εκ των γιατρών, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι του Αλεξάνδρα, υποψιάστηκε ότι πιθανώς να πρόκειται για κορωνοϊό. Έτσι απέστειλε δείγμα στο Ινστιτούτο Παστέρ προς έλεγχο.

Στις 22:00 το βράδυ το δείγμα βρέθηκε θετικό όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, αλλά στο μεταξύ είχε μεταφερθεί και σε άλλο θάλαμο προκειμένου να γίνει παροχή οξυγόνου, αφού το πεντάκλινο δεν διέθετε. Αργά μετά τα μεσάνυχτα ο 70χρονος διεκομίσθη σε νοσοκομείο αναφοράς προκειμένου να απομονωθεί σε ειδικό θάλαμο.

Σε απομόνωση γιατροί και εργαζόμενοι

Όμως σε όλη την πορεία αυτή, ο ασθενής ήρθε σε επαφή με δεκάδες εργαζόμενους αλλά και επισκέπτες του νοσοκομείου.

Γι αυτό και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν μπει σε «καραντίνα» τουλάχιστον οκτώ γιατροί και εργαζόμενοι. Το προσωπικό του νοσοκομείου είναι σε αναστάτωση αφού υπήρξε επαφή για πολλές ώρες με το περιστατικό. Ταυτόχρονα ξεκίνησε η απολύμανση στα δωμάτια από όπου πέρασε ο 70χρονος προκειμένου να περιορισθεί η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.

Πηγή: Έθνος

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.