Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα – Απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

418 συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε πως 418 είναι τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα μας, μετά τα 31 που ανακοινώθηκαν σήμερα.

64 εξ αυτών είναι απροσδιόριστης πηγής, 79 νοσηλεύονται και 13 παραμένουν διασωληνωμένα στις ΜΕΘ.

14 συνολικά συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο.

Όλοι κινδυνεύουμε ιδιαίτερα όμως αυξημένος είναι ο κίνδυνος για ηλικιωμένους άνω των 70, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι νέοι θα πρέπει να συνεχίσουν να παραμένουν στο σπίτι τους για την καταπολέμηση της διασποράς της νόσου.

Μάλιστα, μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 4.000 δείγματα.

Αναφορικά με τα τεστ

«Ο έλεγχος για τα περιστατικά γίνεται με αυστηρά κριτήρια και η καταμέτρηση γίνεται με δυο ειδικές δειγματοληπτικές διαδικασίες στην χώρα μας. Σε όλο τον κόσμο υποκαταγράφεται η εξέλιξη της πανδημίας. Μόνο στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess υπήρχε ακριβής καταγραφή. Σταδιακά δεν θα υπολογίζονται 1 προς 1, αλλά μόνο τα σοβαρά περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία, με ειδικά μαθηματικά μοντέλα», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Αυτή την στιγμή η παρακολούθηση των κρουσμάτων γίνεται με την καταγραφή μόνο των σοβαρών περιστατικών που εισαγόνται στις ΜΕΘ ή στις κλινικές των νοσοκομείων και δρομολογείται δειγματοληπτική καταγραφή στον γενικό πληθυσμό.

Η επέκταση του μέτρου 7 ημερών καραντίνας στους υγειονομικούς επεκτείνεται σε δημόσιες υπηρεσίες.

Αυτό γίνεται για να προστατεύσουμε τον νοσοκομειακό χώρο και τυχόν επέκτασης της νόσου στο νοσοκομείο.

Το προσωπικό θα πρέπει να έχει αυτοπαρακολούθηση της υγείας του.

Τι δείχνουν φαρμακευτικές δοκιμές σε Γαλλία και Κίνα

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, νέα θεραπεία η οποία δοκιμάστηκε σε 340 ασθενείς έδειξε αρνητικοποίηση του ιού εντός 4 ημερών.

Την ίδια στιγμή στην Γαλλία, δοκιμάζουν σχήμα φαρμάκων που ήδη χρησιμοποιείται και στα ελληνικά νοσοκομεία έχει δώσει θετικά δεδομένα και έδειξε αρνητικοποίηση του ιού εντός 6 ημερών.

Οι μελέτες αυτές μας επιτρέπουν να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Οι ζωτικές μονάδες του νοσοκομείου πρέπει να συνεχιστούν κανονικά.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι όσο καθυστερεί η κορύφωση του κύματος στην πατρίδα μας, τόσο περισσότερο χρόνο κερδίζουμε ώστε να είναι έτοιμο το υγειονομικό σύστημα στη χώρα μας, αλλά και στην εύρεση του φαρμάκου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως όλοι συμβάλουμε στην καταπολέμηση της πανδημίας με το να ακολουθούμε κατά γράμμα τις εντολές του κράτους.

Απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις

Με βάση τα νέα δεδομένα, από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, με πρόστιμο 1000 ευρώ ανά άτομο.

Αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο και όταν αυτές συμβαίνουν, να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους και η έξοδος τους επιτρέπεται ανά εξαίρεση:

η μετάβαση στην εργασία, σε γιατρό, σε σούπερ μάρκετ, ταχυδρομεία, τράπεζες, πρατήρια καυσίμων, σωματική άσκηση ατομικά ή ανά δυο, παροχή βοήθειας, σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα την έχουν ανάγκη και κίνηση με κατοικίδιο.

Τηλεργασία ή εκ περιτροπής εργασία

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λειτουργούν με τηλεργασία και όπου δεν υπάρχει δυνατότητα η λειτουργία να γίνεται με το αναγκαία προσωπικό το οποίο θα δουλεύει εκ περιτροπής, τηρουμένων των αποστάσεων ασφαλείας (1.5 μέτρο).

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα τηλεφωνικά κέντρα (call centers) όπου οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρα.

Ένα θερμό ευχαριστώ στους διανομείς, σε όσους εργάζονται στα πρατήρια καυσίμων, στις τράπεζες, στα ταχυδρομείο, στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών και φυσικά σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Ευγνωμονούμε όσους θα έπρεπε να είναι σπίτι τους αλλά δεν μπορούν.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.