Κορωνοϊός: Τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Πρόκειται για Γερμανό καθηγητή στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ένας Γερμανός επισκέπτης καθηγητής είναι το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.

Στα 36 δείγματα από όλη την Κρήτη που ελέγχθηκαν την Πέμπτη, μετά το πρώτο επίσημο κρούσμα του 43χρονου, που είναι «ορφανό», φτάσαμε το βράδυ της ίδιας μέρας να έχουμε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όπως αποκαλύφθηκε στο κεντρικό δελτίο της ΚΡΗΤΗ TV, το δεύτερο κρούσμα,  αφορά σε ένα 35χρονο άνδρα, που ζει στο Ηράκλειο.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, σε σύνολο 40  δειγμάτων βρέθηκε ένα ακόμη θετικό, το οποίο όμως δεν είναι «ορφανό», αλλά είναι ταυτοποιημένο.

Πρόκειται για έναν Γερμανό επισκέπτη καθηγητή στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, ο οποίος δίδασκε επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού.

Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.

Την Πέμπτη, κατά το μεσημέρι, αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε κσι ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας. Αναμένεται, λοιπόν, να γίνει προληπτική απολύμανση στο Τμήμα Χημείας στο οποίο βρίσκονται και τα γραφεία των διοικητικών υπαλλήλων.

Ο άνδρας, αφού επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι που φιλοξενείται, με ήπια συμπτώματα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.