Κορωνοϊός – Σύψας: «Πιθανότατα Πάσχα στα σπίτια μας και Ανάσταση στα μπαλκόνια μας»


0
(0)

«Αυτήν την περίοδο θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί έτσι ώστε να έχουμε μία καλή επίδραση και η κορύφωση να είναι ήπια», ανέφερε ο καθηγητής.

«Το Πάσχα είναι πολύ πιθανό έως σίγουρο ότι θα γίνει σπίτια μας και θα κάνουμε Ανάσταση στα μπαλκόμια μας », δήλωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και τη Φαίη Μαυραγάνη.

«Αν καταφέρουμε και μείνουμε όλοι μέσα στα σπίτια μας τότε η κορύφωση θα είναι σχετικά ήπια και θα μπορέσει το εθνικό σύστημα να τη χειριστεί και για αυτό καλούμε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους αυτές τις 2-3 εβδομάδες. Μέσα στον Απρίλιο θα έχουμε την κορύφωση και μετά πτώση της καμπύλης»,  πρόσθεσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Για την άρση των μέτρων, ο κ. Σύψας τόνισε ότι είναι πολύ πιο δύσκολη από τη λήψη, καθώς ένα λάθος μπορεί να προκαλέσει επάνοδο της επιδημίας».

Ο καθηγητής, σύμφωνα και με το ethnos, τόνισε ότι στη χώρα μας έχουμε αυτήν τη στιγμή μία αργή άνοδο, «καθώς τα κρούσματα θέλουν μία εβδομάδα για να διπλασιαστούν. Στην Ιταλία, τον Φεβρουάριο είχαν διπλασιασμό σχεδόν κάθε ημέρα». Όπως τόνισε, το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα επιδράσει τις επόμενες δέκα ημέρες. «Αυτήν την περίοδο θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί έτσι ώστε να έχουμε μία καλή επίδραση και η κορύφωση να είναι ήπια». Όπως ανέφερε ο κ. Σύψας, σίγουρα τον Απρίλιο θα έχουμε μέτρα, αλλά όπως είπε, αν όλα πάνε καλά θα υπάρχει πτωτική πορεία τον Μάιο και προς το τέλος του ίδιου μήνα «μπορεί να βγούμε λίγο στο ξέφωτο .Το Πάσχα είναι πολύ πιθανό έως σίγουρο ότι θα γίνει σπίτια μας και θα κάνουμε Ανάσταση στα μπαλκόμια μας »».

Ακούστε το σχετικό απόσπααμα:

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.