Κορωνοϊός: Προληπτική μίνι – καραντίνα για γιατρούς στο ΠΑΓΝΗ μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Σε αυτοπεριορισμό γιατροί, νοσηλευτές μέχρι και μικροβιολόγοι

Σε προληπτική καραντίνα τίθενται γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΠΑΓΝΗ μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα ο άντρας επισκέφθηκε το ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα μεταξύ των οποίων πυρετός, βήχας και δύσπνοια και ελήφθη δείγμα. Λίγο αργότερα από κακή συνεννόηση -εξαιτίας του γεγονός ότι τα δείγματά του δεν πήγαν μέσω ΕΟΔΥ αλλά απευθείας μέσω του ΤΕΠ στο Ιολογικό του ΠΑΓΝΗ- θεωρήθηκε ότι τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και αποχώρησε. Όμως τα αρνητικά αποτελέσματα αφορούσαν στα δύο ύποπτα κρούσματα από το Βενιζέλειο και το Ρέθυμνο.

Στη συνέχεια και τρεις ώρες αργότερα διαπιστώθηκε ότι το δείγμα του 45χρονου ήταν θετικό ,ενημερώθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ και σήμανε συναγερμός, οπότε αναζητήθηκε εναγωνίως ο άντρας ο οποίος είχε ήδη αποχωρήσει.

Η διαπίστωση ότι δεν ήταν αρνητικό αλλά θετικό το δείγμα σήμανε συναγερμό και στο εσωτερικό του νοσοκομείου. Με βάση το πρωτόκολλο συστήθηκε σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τυχόν ήρθε σε επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα να τεθεί προληπτικά σε αυτοπεριορισμό (καραντίνα). Στην καραντίνα περιλαμβάνονται γιατροί που ήρθαν σε επαφή με τον άντρα, νοσηλευτές ακόμη και μικροβιολόγοι που πήραν τα δείγματα για να το εξετάσουν .

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.