Κορωνοϊός: Προληπτικά σπίτι, έμειναν μαθητές από Κρήτη που ταξίδεψαν στην Αίγυπτο


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 9 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Τηρήθηκε πιστά το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του λυκείου στο neakriti.gr.

Μακριά από τα σχολεία τους για 14 μέρες, λόγω κορωνοϊού, παραμένουν τις τελευταίες ημέρες, μαθητές λυκείου του Ηρακλείου, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα ταξίδεψαν με τις οικογένειες τους στην Αίγυπτο.

Όπως έγινε γνωστό, οι μαθητές αφότου επέστρεψαν από το ταξίδι που πραγματοποιήθηκε την περίοδο της Καθαράς Δευτέρας, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την διεύθυνση του σχολείου, η οποία και τους συνέστησε να μην πάνε σχολείο αλλά να παραμείνουν στο σπίτι.

Ο διευθυντής του λυκείου, μιλώντας στο neakriti.gr, ανέφερε ότι αφού ενημέρωσε σχετικά τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τήρησε πιστά το πρωτόκολλο και ότι η συγκεκριμένη ενέργεια, εντάσσεται στην εγκύκλιο που έχει σταλεί ήδη από το υπουργείο Υγείας αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού τα οποία και πρέπει να λαμβάνονται στις σχολικές μονάδες.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, οι συγκεκριμένοι μαθητές που ταξίδεψαν στην Αίγυπτο δεν νοσούν, ενώ ένας εξ’ αυτών που υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, επιβεβαιώθηκε ότι είναι υγιής.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας τονίζεται χαρακτηριστικά:

Ειδικά προληπτικά μέτρα για την αποφυγή ενδεχόμενης διασποράς του κορωνοιού COVID- 19 στις εκπαιδευτικές μονάδες:

«Μέλη της εκπαιδευτικής μονάδας (π.χ  μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, εργαζόμενοι κ.λπ), με ιστορικό ταξιδιού σε περιοχές με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού ή ιστορικό στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από το ιό , εντός των προηγούμενων 14 ημερών, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί, συστήνεται να περιορίσουν τις επαφές τους, να απέχουν από τα μαθήματα ή την εργασία του, μέχρις ότου παρέλθουν τουλάχιστον 14 ημέρες από την ημέρα επιστροφής τους από το ταξίδι ή την ημερομηνία, τελευταίας στενής επαφής τους με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον κορωνοϊό COVID- 19 και να παρακολουθήσουν στενά την υγεία τους».

Τα μαθήματα στο συγκεκριμένο σχολείο συνεχίζονται κανονικά και όπως διαβεβαιώνει ο διευθυντής, δεν υπάρχει ουδείς λόγος ανησυχίας για τους υπόλοιπους μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολείου.

Εξαρχής υπάρχει πιστή τήρηση των μέτρων πρόληψης και υγιεινής, στο σχολείο το οποίο και είναι εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα αντισηπτικά και όλα τα απαραίτητα απολυμαντικά που απαιτούνται για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση μαθητές και καθηγητές θα πρέπει να τηρούν πιστά τους κανόνες ατομικής υγιεινής είτε βρίσκονται εντός σχολείων είτε εκτός.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι οι αιγυπτιακές αρχές είχαν επιβεβαιώσει το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού Covid-19 στη χώρα στις 14 Φεβρουαρίου ενώ σήμερα 9 Μαρτίου αγγίζουν τα 48.

Τι γίνεται με τις απουσίες

Με απόφαση που υπέγραψε  προ ημερών η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη καθορίζεται τι θα ισχύσει για τις απουσίες μαθητών και μαθητριών που επέστρεψαν από πληττόμενες περιοχές από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει: «Για τους/τις μαθητές/τριες που επέστρεψαν από πληττόμενες περιοχές με SARS-CoV-2, όπως αυτές αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, όπως επικαιροποιείται κάθε φορά, με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες δεκατεσσάρων (14) ημερών, από την ημερομηνία επιστροφής τους, εφόσον προσκομίσουν στη σχολική μονάδα άμεσα τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.