Κορωνοϊός – Παρασκευής στον realfm: Αν χρειαστεί θα επιβληθούν πιο αυστηρά μέτρα – Τι είπε για το lockdown

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

“Η κατάσταση είναι ελαφρώς ανησυχητική ειδικά στην Αττική, καθώς λόγω των συνεχόμενων αυξανόμενων κρουσμάτων αλλά και ιδιαίτερα του υψηλού ποσοστού κάλυψης των μονάδων εντατικής θεραπείας. Αυτό είναι ένα πολύ ηχηρό καμπανάκι, ώστε να προσπαθήσουμε όλοι μας και ήταν ο λόγος που επιβλήθηκαν περαιτέρω μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά και να μπορέσει να αντέξει το ΕΣΥ” ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας -Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Παρασκευής, μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Το μέλλον θα εξαρτηθεί από τη δική μας συμπεριφορά, από το πόσο θα τηρήσουμε τα μέτρα, από το πόσο θα είναι το φορτίο στην κοινότητα και γενικότερα από τις συνθήκες που θα επικρατήσουν κλιματολογικά” πρόσθεσε. “Αναφορικά με τον αριθμό κρουσμάτων, θα μπορούσε να ξεφύγει. Δεν μπορεί να προβλεφθεί άμεσα γιατί εξαρτάται από παραμέτρους που δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Παρόλα αυτά το σενάριο που ακούστηκε (με τα 1.000 κρούσματα) είναι πιθανόν. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα δυσμενές σενάριο εξέλιξης, αλλά η αισιόδοξη πλευρά είναι ότι παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο κι αν χρειαστεί θα επιβληθούν μέτρα άμεσα, ακόμα και πιο αυστηρά μέτρα. Δεν θα το αφήσουμε να εξελιχθεί” σημείωσε.

Ερωτηθείς για ένα νέο τοπικό ή γενικό lockdown απάντησε “όλα τα σενάρια υπάρχουν στο τραπέζι, δεν θέλουμε να φτάσουμε στο σενάριο του γενικευμένου lockdown, θα είναι το τελευταίο μέτρο. Και πριν εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο θα έχουμε εξαντλήσει τα άλλα μέτρα, για να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί”.

 

Ακούστε το ηχητικό

Module cannot be rendered as the requested content is not (longer) accessible. Contact the administrator to get access.

real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.