Κορωνοϊός: Οι μετακινήσεις πολιτών σε 131 χώρες – Πόσο μειώθηκαν στην Ελλάδα


0
(0)

Τα δεδομένα που κατέγραψε η GoogleΔεδομένα από 131 χώρες που δείχνουν σε τι ποσοστό οι επισκέψεις σε καταστήματα, πάρκα και χώρους εργασίας μειώθηκαν τον Μάρτιο, όταν πολλές κυβερνήσεις έδωσαν εντολή για περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού έδωσε στη δημοσιότητα η Google.

Στην Ελλάδα, όπως φαίνεται και στο επισυναπτόμενο έγγραφο, οι επισκέψεις στα μαγαζιά και τους χώρους αναψυχής μειώθηκε κατά 80%, στα παντοπωλεία και φαρμακεία κατά 41% και στους υπαίθριους χώρους κατά 55%.

Η ανάλυση της Google προέκυψε με βάση τα δεδομένα τοποθεσίας δισεκατομμυρίων χρηστών και είναι η μεγαλύτερη διαθέσιμη δημόσια βάση δεδομένων που έχει σαν στόχο να βοηθήσει τις αρχές να δουν κατά πόσο οι πολίτες συμμορφώνονται με τις οδηγίες για παραμονή στο σπίτι.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ανάλυσης παρουσιάζονται γραφήματα που συγκρίνουν την κίνηση που υπήρχε σε μετρό, τρένα, σταθμούς λεωφορείων και παντοπωλεία συγκεκριμένες ημέρες από τις 16 έως τις 29 Μαρτίου με τις αντίστοιχες ημέρες το χρονικό διάστημα από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Στην Ιταλία, οι επισκέψεις σε καταστήματα και χώρους αναψυχής όπως εστιατόρια και θέατρα έκαναν βουτιά κατά 94% ενώ η προσέλευση στους χώρους εργασίας μειώθηκε κατά 63%.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κρίσης στη χώρα αυτή είναι και οι επισκέψεις σε παντοπωλεία και φαρμακεία που μειώθηκαν κατά 85% και οι επισκέψεις σε πάρκα κατά 90%.

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια που ήταν η πρώτη που έλαβε περιοριστικά μέτρα οι επισκέψεις σε καταστήματα και χώρους αναψυχής «κόπηκαν» κατά το ήμισυ. Αντιθέτως, στο Αρκάνσας μια από τις λίγες πολιτείας με σχετικά πιο ελαστικά μέτρα περιορισμού οι επισκέψεις αυτές έπεσαν κατά 29%, το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί σε αμερικανική πολιτεία.

Τα στοιχεία υπογραμμίζουν επίσης κάποιες προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι αρχές κατά τον περιορισμό των ανθρώπων. Οι επισκέψεις στα μαγαζιά αυξήθηκαν στη Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ. Οι επισκέψεις σε πάρκα αυξήθηκαν τον Μάρτιο σε ορισμένες κομητείες του Σαν Φρανσίσκο.

Αντίθετα, στην Ιαπωνία, όπου οι αρχές είχαν σχετικά χαλαρή αντιμετώπιση σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές αποστάσεις αλλά όπου οι εκκλήσεις αυξάνονται καθημερινά ώστε να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι επισκέψεις σε χώρους ψυχαγωγίας και καταστήματα μειώθηκαν κατά 26%. Οι επισκέψεις στους χώρους εργασίας μειώθηκαν μόλις κατά 9%.

Ο κορωνοϊός έχει μολύνει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και έχουν χάσει τη ζωή τους 52.000.

H Google συγκέντρωσε τα δεδομένα από χρήστες που ενεργοποίησαν τη λειτουργία «Υπηρεσίες τοποθεσίας» στις συσκευές τους. Η εταιρεία δήλωσε ότι υιοθέτησε τεχνικά μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα μπορούσε να αναγνωριστεί κανένας από τους χρήστες.

Αναλυτικά τα δεδομένα για όλες τις χώρες πατώντας εδώ

Πηγή: Καθημερινή

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *