Κορωνοϊός – Ξανθός στον realfm 97,8: Να μπουν στο σχεδιασμό και οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη απειλή, διασυνοριακή απειλή, που βάζει σε μεγάλη δοκιμασία τις κοινωνίες, την οικονομία και τα δημόσια συστήματα υγείας. Θεωρώ ότι η στρατηγική που έχει ακολουθηθεί από το υπουργείο Υγείας είναι σωστή και θεωρώ ότι πρέπει να επικαιροποιείται ανάλογα με τα νέα δεδομένα και να αυστηροποιείται. Αυτό είναι μονόδρομος” δήλωσε για τον κορωνοϊό, στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

“Το άλλο θέμα είναι πώς ενισχύουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι κομβικός ο ρόλος των δημόσιων δομών για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη υγειονομική κρίση” πρόσθεσε.

“Έχουμε επικεντρωθεί στα νοσοκομεία και έχουμε αφήσει έξω από τον σχεδιασμό τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας, δηλαδή τα κέντρα υγείας, αστικού τύπου και αγροτικού τύπου, τις τοπικές μονάδες υγείας. Υπάρχει ένα επιστημονικό δυναμικό στην πρωτοβάθμια φροντίδα που πρέπει, με σωστή προετοιμασία βεβαίως, να τους ενσωματώσουμε και αυτούς σε αυτή τη μάχη” συμπλήρωσε. “Σωστό και σημαντικό το ότι υπάρχει ομόθυμη άποψη και στο πολιτικό σύστημα και παντού ότι εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες, αυτή την πολύ καλή ομάδα επιστημόνων, λοιμωξιολόγων που παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τα δεδομένα και δίνει οδηγίες και συστάσεις” υπογράμμισε.

“Οι 600 κλίνες δεν είναι σταγόνα στον ωκεανό. Το θέμα των ΜΕΘ είναι κρίσιμη πτυχή του τελικού απολογισμού και της συνολικής διαχείρισης. Πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία να αναπτύξουμε τις μη λειτουργούσες κλίνες, που είναι περίπου 80-100 και να επινοήσουμε τρόπους αξιοποίησης άλλων υποδομών νοσοκομείων” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό

[podcast id=36820]

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.