Κορωνοϊός – Κρήτη: Με διαδικασίες εξπρές και χωρίς οικογένεια, η ταφή του καθηγητή


0
(0)

Διαδικασίες βάσει πρωτοκόλλου στο τελυταίο αντίο

Μια τραγική πτυχή «έκρυβε» ο θάνατος του Γερμανού καθηγητή από κορωνοϊό στην Κρήτη αφού πέρα από τη θλίψη για το ξαφνικό χαμό του, δεν μπόρεσαν να παραστούν στην κηδεία του οι γονείς και οι σύντροφός τους καθώς ακολουθήθηκαν διαδικασίες εξπρές.

Η ταφή του άτυχου 42χρονου έγινε την Πέμπτη στο νέο Κοιμητήριο

Ηρακλείου με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και την παρουσία λίγων ατόμων όπως επιτάσσουν έτσι και αλλιώς τα μέτρα απαγόρευσης.

Δεν προβλέπεται μεταφορά της σορού στη Γερμανία

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη δεν έγινε μεταφορά της σορού στη Γερμανία όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις καθώς δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο που ακολουθείται. Ούτε έγινε ιατροδικαστική εξέταση στη σορό καθώς όπως είπε «δεν ενδείκνυται σε αυτή την περίπτωση».

Όπως τόνισε η κα Μπορμουδάκη «σε συνεννόηση με την πρόξενο της Γερμανίας, το δήμο Ηρακλείου και τους ιατροδικαστές ξεκίνησε η διαδικασία. Η σορός τοποθετήθηκε σε σάκο που προβλέπει το πρωτόκολλο και το φέρετρο σφραγίστηκε όπως και πάλι προβλέπεται. (Για τη μεταφορά) δεν χρειάστηκαν στολές υψηλής προστασίας, μόνο γάντια και μάσκα».

Η διοικήτρια είναι σε διαρκή επαφή με την οικογένεια του 42χρονου η οποία μάλιστα την ευχαρίστησε για την φροντίδα και το σεβασμό που έδειξαν όλοι στον άτυχο καθηγητή.

Πάντως λόγω του ξαφνικού χαμού του καθηγητή, το Πανεπιστήμιο Κρήτης με το οποίο συνεργαζόταν δεν μπόρεσε να τον «αποχαιρετίσει» με άλλο τρόπο και έτσι ήδη έχει ανακοινωθεί ότι σε πρώτη ευκαιρία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του από το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.