Κορωνοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία της χώρας – Για 14 ημέρες

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων και πανεπιστημίων της χώρας, για τις επόμενες 14 ημέρες.

Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή.

Το μέτρο είναι προληπτικό και λαμβάνεται για να αποφευχθεί η διασπορά της νόσου.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε, ωστόσο, εάν και ποια μέτρα θα ληφθούν για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε συγκεκριμένα, το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών/μαθητριών αλλά και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

«Όλοι πρέπει να επιδείξουμε ατομική ευθύνη και οι γονείς να περιορίσουν τις ασχολίες των παιδιών, για την μείωση της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Η Ευρώπη αποφασίζει για τον κορωνοϊό – Στην τηλεδιάσκεψη ο Μητσοτάκης

Σε τηλεδιάσκεψη με τους ευρωπαίους ηγέτες για τον κορωνοϊό θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός την Τρίτη στις 18:00, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναμένεται πως θα ανακοινώσει νέα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του ιού.

Στην τηλεδιάσκεψη, συγκάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, για το συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει το βράδυ από την Αυστρία και αύριο θα κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του ιού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.

πηγη:www.meakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.