Κορωνοϊός – Ιταλία: Πλησιάζουν τους 3.000 οι νεκροί –Χθες πέθαναν 475


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 19 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

«Το κλείσιμο εμπορικών δραστηριοτήτων και σχολείων θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε

Με την Ιταλία να βρίσκεται μία «ανάσα» από τους 3.000 νεκρούς λόγω του Κορωνοϊού, φθάνοντας συγκεκριμένα σήμερα, οι θάνατοι τους 2.978 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 35.713, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στην εφημερίδα Corriere della Sera, τονίζει ότι «το κλείσιμο

των εμπορικών δραστηριοτήτων, ο μεγάλος περιορισμός των μετακινήσεων και το κλείσιμο των σχολείων θα συνεχιστούν».

Μέχρι και σήμερα παραμένουν στις εντατικές 2.257 ασθενείς, δίνοντας μάχη για την ζωή  τους, ενώ είναι τραγικό το γεγονός ότι το περασμένο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία, έχασαν την ζωή τους 475 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.207 νέα κρούσματα. Άλλα 1084 άτομα έγιναν αρνητικά στον ιό.

«Αποφύγαμε την κατάρρευση του όλου συστήματος και τα μέτρα που λάβαμε άρχισαν να φέρνουν αποτέλεσμα. Αλλά είναι σαφές πως, όταν αγγίξουμε το ανώτατο όριο διάδοσης του ιού και τα κρούσματα αρχίσουν να μειώνονται, δεν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε αμέσως στην προηγούμενη ζωή μας», τονίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Κατά συνέπεια, τα μέτρα που πήραμε για το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, αλλά και για τη διακοπή της διδασκαλίας σε σχολεία και πανεπιστήμια, δεν μπορεί παρά να παραταθούν», προσθέτει.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λογική και σωφροσύνη. Υπάρχουν ποινικές κυρώσεις για όποιον δεν σέβεται τους νόμους και θα εφαρμοστούν αυστηρά», τονίζει ο Κόντε. Εξηγεί, τέλος, ότι «προς το παρόν δεν προβλέπεται άλλη ευρεία δέσμη απαγορεύσεων, αλλά αν δεν γίνουν σεβαστά τα μέχρι τώρα διατάγματα, η κυβέρνηση της Ρώμης θα πρέπει να δράσει και πάλι», όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.