Κορωνοϊός – Ισπανός γιατρός ξεσπά σε λυγμούς: «Ναρκώνουμε 65χρονους για να πεθάνουν ανώδυνα και να ζήσουν οι πιο νέοι»


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 24 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Συγκλονίζει η μαρτυρία γιατρού από την Ισπανία

Η μόνη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν οι γιατροί στην Ισπανία στους ασθενείς άνω των 65 ετών είναι να τους ναρκώνουν και να κρατούν το χέρι στους ετοιμοθάνατους επειδή οι οικογένειες τους δεν μπορούν να είναι δίπλα τους

Με σπασμένη φωνή και μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Ισπανός γιατρός, αποκαλύπτει ότι αναγκάζονται οι ίδιοι οι γιατροί να αποφασίζουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Βγάζουμε τους αναπνευστήρες από 65χρονους και τους ναρκώνουμε για να πεθάνουν

ανώδυνα και να ζήσουν οι πιο νέοι». Ο γιατρός με βλέμμα της απόγνωσης, σύμφωνα με το protothema.gr, την φωνή του να σπάει από τους λυγμούς και με δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια του συγκλονίζει με όσα περιγράφει σε δημοσιογράφο για τον εφιάλτη που καλούνται να διαχειριστούν αυτός και οι συνάδελφοι του.

Περιγράφει την κατάσταση στην Μαδρίτη λέγοντας ότι είναι αδιανόητη με όλα αυτά που συμβαίνουν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω ήδη λάβει πολλά ηχητικά μηνύματα-δεν ξεκαθαρίζει από ποιους- που μας λένε ότι αφαιρούν τους αναπνευστήρες από ανθρώπους άνω των 65 ετών και τους ναρκώνουν για να πεθάνουν, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για όλους, ώστε να τους δώσουν σε πιο νέους».

«Τους ναρκώνουμε και κρατάμε το χέρι στους ετοιμοθάνατους»

Συνεχίζει λέγοντας ότι οι ασθενείς είναι πιο πολλοί από τους από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές τονίζοντας: «Δεν υπάρχουν προμήθειες, δεν υπάρχει χώρος και δεν υπάρχουν αναπνευστήρες. Τους ναρκώνουμε και κρατάμε το χέρι στους ετοιμοθάνατους επειδή οι οικογένειες τους δεν μπορούν να είναι δίπλα τους, έτσι τους βοηθάμε να πεθάνουν για να ελευθερώσουμε τους αναπνευστήρες για άτομα κάτω των 65 ετών».

Η συνέχεια είναι ακόμη πιο συγκλονιστική σύμφωνα με την μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα για το πώς βιώνει αυτή την ασύλληπτη τραγωδία: «Το καταπίνεις, ξεγελάς τον εαυτό σου και πας στην δουλειά, ξέροντας ότι θα αφήσεις πολλούς ανθρώπους να πεθάνουν. Κλαις στο σπίτι, κλαις τα βράδια και πας στην δουλειά το επόμενο πρωί».

Καταλήγει λέγοντας ότι το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μπει σε καραντίνα η Μαδρίτη-το λεγόμενο lockdown- και να σταλούν άμεσα προμήθειες γιατί όπως αναφέρει η μετάφραση «αν δεν περιορίσουμε αυτόν τον γαμ…ο ιό, θα πεθάνουμε όλοι».

Πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.