Κορωνοϊός: Θετικό κρούσμα στον ANT1 :Κλείνουν τα Kappa Studios ! Κρούσμα και στην ΕΡΤ


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 12 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Χαμός επικρατεί με τον κορωνοϊό και στα κανάλια, καθώς βρέθηκε θετικό κρούσμα στα στούντιο του ANT1. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες και που εντοπίστηκε το άτομο;

Στις εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται οι μισοί εργαζόμενοι του ANT1, αλλά και εξωτερικές παραγωγές άλλων καναλιών, εντοπίστηκε το άτομο του θανατηφόρου ιού, προκαλώντας πανικό σε όλους.

Αποτέλεσμα, να κλείσουν όλα τα στούντιο στα Kappa Studios 2, χωρίς να γνωρίζουμε για πόσο καιρό θα παραμείνουν έτσι οι εγκαταστάσεις. Όπως έγινε γνωστό, ο φορέας κορονοϊού εντοπίστηκε στο cast του “Your Face Sounds Familiar”, όπως αναφέρει το zinapost.gr Τι λένε οι ειδικοί για τον πρώτο θάνατο στην Ελλάδα;

Αν και υπήρξε θετικό κρούσμα κορωνοϊού στον ANT1, στις ΗΠΑ χορηγείται ήδη το φάρμακο

Ο φόβος του κορωνοϊού συνεχίζεται και με τα κρούσματα να αυξάνονται από λεπτό σε λεπτό, η Αμερική ξεκίνησε εντατικά την αναζήτηση «αντίδοτου». Όπως έγινε γνωστό χορηγείται ήδη το φάρμακο στις ΗΠΑ, αλλά βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ που εργάζονται στα Κέντρα Ελέγχου Νόσου (CDC) και στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναφέρουν ότι το πειραματικό φάρμακο Remesivir της Gilead είναι ένα από τα πιο – αν όχι το πλέον – ελπιδοφόρο αντιιικό φάρμακο για την καταπολέμηση του νέου στελέχους Covid19 τoυ κορονoϊού.

Ο διευθυντής του CDC Ρόμπερτ Ρέντφιλντ ενίσχυσε το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για το φάρμακο, λέγοντας ότι η θεραπεία περιστατικών COVID-19 με το αντι-παθογόνο της Gilead είναι ήδη σε εξέλιξη στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπου ο ιός έχει προκαλέσει το θάνατο σε περισσότερους από 20 ανθρώπους.

Ο Ρέντφιλντ, κατά τη διάρκεια κατάθεσης σε Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τον προϋπολογισμό και τις προτεραιότητες δαπανών των Κέντρων Ελέγχου Νόσου μετά την έκρηξη του κοροναϊού, είπε ότι «το remdesivir είναι διαθέσιμο ήδη σε ‘παρηγορητική’ χρήση» στην πολιτεία Ουάσινγκτον. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας θα γίνουν σαφή τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον Ρέντφιλντ, όπως αναφέρει και το newmoney.gr

Η «παρηγορητική χρήση» είναι ένα ανάλογο του «προγράμματος διευρυμένης πρόσβασης» της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), το οποίο επιταχύνει την πρόσβαση σε θεραπείες που δεν έχουν λάβει λάβει ακόμα επίσημη έγκριση για κυκλοφορία.

Αυτό αφορά ασθενείς που έχουν «σοβαρή ασθένεια ή πάθηση και η ζωή του οποίου απειλείται άμεσα από τη νόσο ή την πάθησή του», σύμφωνα με το FDA.

Το φάρμακο της Gilead προχωρά με διαδικασίες fast track στη φάση των κλινικών δοκιμών εν μέσω της κρίσης του COVID-19. Χρησιμοποιείται ήδη σε κλινικές μελέτες σε ανθρώπους στις Η.Π.Α., αλλά και σε άλλες χώρες που έχουν προσβληθεί από κοροναϊό. Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ουάσινγκτον και η Γκιλαάν δεν έχουν προβεί ακόμα σε επίσημες ανακοιώσεις. Ο κορωνοϊός ωστόσο φέρνει αλλαγές σε όλα τα σούπερ μάρκετ!

πηγη:kontraseolous.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.