Κορωνοϊός: Η λοιμωξιολόγος για τη Θεία Κοινωνία και οι αντιδράσεις βουλευτών

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Αντιδράσεις μεταξύ πιστών και… απίστων αναφορικά με την Θεία Κοινωνία έχει προκαλέσει ο Κορωνοϊός

Τις αντιδράσεις βαθιά θρησκευόμενων και μη… έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της γνωστής λοιμωξιολόγου, Ελένης Γιαμαρέλλου, για τον κορωνοϊό και την Θεία Κοινωνία.

Μάλιστα, με αφορμή της δηλώσεις αυτές το θέμα πήρε έκταση και μεταξύ πολιτικών, κάποιοι μάλιστα συμφωνούν με την γνωστή λοιμωξιολόγο… και κάποιοι άλλοι όχι.

Ειδικότερα, εναντίον της κυβέρνησης και της Εκκλησίας καταφέρθηκε ο Παύλος Πολάκης για το θέμα της Θείας Κοινωνίας και του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ σε ανακοίνωσή του ο Ηρακλειώτης βουλευτής.

Ωστόσο ο Ηρακλειώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης πάλι σε ανακοίνωσή του… εκφράζει την αντίθετη άποψη και παίρνοντας επίσημα θέση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η Θεία Κοινωνία είναι το αποκορύφωμα της Πίστης».

Οι δηλώσεις της λοιμωξιολόγου

«Ανήκω σε αυτούς που θα πήγαιναν στην εκκλησία αλλά θα πρότεινα σε άτομα άνω των 65 ετών που έχουν καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη, προβλήματα με τα νεφρά ή σε ανοσοκαταστολή, μέχρι να εξελιχθεί η ιστορία και να μην έχει γίνει διασπορά κρουσμάτων, να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία από το σπίτι τους από την τηλεόραση», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου.

«Αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο, τόνισε η γνωστή λοιμωξιολόγος.

Τέλος, στην ερώτηση αν θα κοινωνούσε στην περίπτωση που στη θεία κοινωνία ο προηγούμενος πιστός είναι προσβεβλημένος από τον κορωνοϊό, η κ. Γιαμαρέλλου απάντησε ότι «θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους».

Π. Πολάκης για Θεία Κοινωνία και Κορωνοϊό

Την αντίθεσή του και τον κίνδυνο εξάπλωσης του φονικού ιού μέσω της Θείας Κοινωνίας εξέφρασε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, μιλώντας στην Βουλή.

Ειδικότερα, ο πρώην υφυπουργός Υγείας, μιλώντας στη Βουλή εξαπέλυσε πυρά και κατά του Υπουργείου Υγείας που δεν εκδίδει ανακοίνωση για το θέμα, αποδίδοντάς του δειλία απέναντι στην εκκλησία που θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες.

«Είδα τον παλιό μου συμμαθητή τον Ηλία Μόσιαλο, καθηγητή οικονομικών Υγείας, που μάσαγε τα λόγια του αν μεταδίδεται από μετάληψη. Έλεος! Φοβάται μην του πουν κουβέντα», δήλωσε.

«Βγείτε και πείτε καθαρά, ειδικά τώρα μετά τον κακό και λάθος χειρισμό στην Πάτρα. Αυτός είναι χριστιανοταλιμπανισμός, σοβαρευτείτε, δεν είναι θέμα μη μουτρώσουν οι ιερωμένοι, άλλες εκκλησίες το έκαναν αυτό, βάλτε τον ΕΟΔΥ να βγάλει ανακοίνωση» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ αναβάλαμε εκδηλώσεις που μαζεύουν κόσμο για να μην έχουμε συνωστισμό και δεν τολμάτε να βάλετε τον ΕΟΔΥ να πει ναι μεταδίδεται ο κορωνοϊός από το κουτάλι. Σταματήσαμε το καρναβάλι και δεν μπορούμε να σταματήσουμε συγκεντρώσεις στις εκκλησίες».

Γιάννης Μιχελογιαννάκης: «Όσοι θέλουν να κοινωνήσουν να μην φοβούνται»

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης πάλι σε ανακοίνωσή του… εκφράζει την αντίθετη άποψη και παίρνοντας επίσημα θέση αναφέρει ότι: «Η Θεία Κοινωνία είναι το αποκορύφωμα της Πίστης. Όσοι νιώθουν την ανάγκη για να κοινωνήσουν μπορούν να το κάνουν χωρίς κανένα φόβο και ενδοιασμό».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.