Κορωνοϊός : Ζητούν γενικό περιορισμό κυκλοφορίας και μετακινήσεων σε Νότιο Αιγαίο – Ρόδο

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, δήμαρχος Ρόδου και φορείς κατέθεσαν σήμερα σχετικό αίτημα.

Τον περιορισμό κυκλοφορίας και μετακινήσεων του γενικού πληθυσμού στα νησιά ζητούν συντονισμένα από την κυβέρνηση περιφερειάρχης, δήμαρχος Ρόδου και φορείς που κατέθεσαν σήμερα σχετικό αίτημα.

Συγκεκριμένα με το μήνυμα «σπάζοντας την αλυσίδα μετάδοση

του κορωνοϊού, κερδίζουμε τη μάχη για την ανθρώπινη ζωή», ζητούν περιορισμό της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων του γενικού πληθυσμού στα νησιά, από κοινού και επισήμως από την κυβέρνηση, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Αντώνης Καμπουράκης και οι εκπρόσωποι των συλλογικών, παραγωγικών φορέων του τόπου.

Το αίτημα υπαγορεύτηκε από την ανάγκη εντατικοποίησης των μέτρων προστασίας από την μετάδοση του κορωνοϊού στις ευαίσθητες, κλειστές κοινωνίες των νησιών, μετά και την διαπίστωση ότι τα μέχρι σήμερα μέτρα και η προτροπή για παραμονή στο σπίτι και αποφυγή των κοινωνικών επαφών, δεν έχουν αποδώσει στο βαθμό που απαιτεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Επιπλέον, οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι δύο επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες στην μάχη κατά του κορωνοϊού, γεγονός που επιτάσσει την ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση των μέτρων.

Το αίτημα προς την κυβέρνηση συνυπογράφουν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκος Μπόνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Κωστής Ζωγραφίδης.

Στο μήνυμά του ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, αναφέρει:

«Σπάζοντας την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού, κερδίζουμε την μάχη για την ανθρώπινη ζωή. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο στη μάχη που δίνουμε για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι επιστήμονες μας επισημαίνουν ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι και οι πιο κρίσιμες στη μάχη κατά του κορωνοϊού και ο αγώνας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν έχει υπερβολή. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα νησιά μας σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων για παραμονή στο σπίτι , δεν είναι ικανοποιητική. Γι αυτόν τον λόγο, σήμερα αποφασίσαμε από κοινού να ζητήσουμε επίσημα από την κυβέρνηση την λήψη και εφαρμογή αυστηρών μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων και της κυκλοφορίας του γενικού πληθυσμού.

Στον αγώνα αυτό, κανένα μέτρο δεν είναι υπερβολή, η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι ένας ιερός στόχος και σκοπός. Και αυτό το οφείλουμε σε μας τους ίδιους, στα παιδιά μας , στους γονείς μας, στην οικογένειά μας, στον τόπο μας και στο έθνος. Μένουμε μακριά ο ένας από τον άλλο, για να παραμείνουμε κοντά ως άνθρωποι και ως έθνος».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.