Κορωνοϊός: Αυστηρότερα μέτρα στα γηροκομεία

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Μετά την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομεία στη Θεσσαλονίκη, με καταγεγραμμένους ήδη 6 θανάτους η Κυβέρνηση προχωρά την Παρασκευή σε ανακοίνωση δέσμης μέτρων που αφορούν τις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέθεσε τον συντονισμό της προσπάθειας για την ενίσχυση των μέτρων προστασίας στους οίκους ευγηρίας στην υφυπουργό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία θα παραβρεθεί στις ανακοινώσεις της Παρασκευής μαζί με τον Γκίκα Μαγιορκίνη και τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

Στελέχη του τομέα κοινωνικών υποθέσεων, της πολιτικής προστασίας, του ΕΟΔΥ και της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας αναμένεται να προβούν σε σειρά αλλεπάλληλων ελέγχων σε μονάδες ηλικιωμένων όλης της χώρας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μοριακά τεστ, αλλά και ειδικά πρωτόκολλα για τους νοσηλευτές και τους άλλους εργαζόμενους στις δομές.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου Εργασίας, αναμένεται η αύξηση των προστίμων για μη τήρηση των μέτρων, τα οποία από 3.000 ευρώ που είναι αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 5.000.

Η αυστηροποίηση των μέτρων κρίνεται αναγκαία, λαμβάνοντας υπόψη και τα εφιαλτικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί στους οίκους ευγηρίας της Ευρώπης αν και κατά το πρώτο κύμα του κορωνοϊού η κ. Μιχαηλίδου κατάφερε να διασφαλίσει την προστασία εργαζόμενων και περιθαλπόμενων σε όλες τις δημόσιες δομές της χώρας, όπως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στη μονάδα του Αγίου Παντελεήμονα στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο.

Κικίλιας: Πιεζόμαστε στη Βόρεια Ελλάδα – Σοβαρότητα μέχρι να έχουμε εμβόλιο

Απάντηση σε όσους επικρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία του κορωνοϊού, έδωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Θα πρέπει να μας εξηγήσουν, τόνισε, αν θέλουν να πάμε καλά σε αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας ή δεν θέλουν και κινούνται με άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το ζητούμενο των επομένων ημερών είναι αυτοί που γυρνούν από τις διακοπές τους να προσέχουν, να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 31 ασθενείς διασωληνωμένοι, 80 νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και 200 στα νοσοκομεία. Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι πιεζόμαστε ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη.

Επανέλαβε ότι στα τέλη του 2020 θα λάβει η χώρα μας τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ πρόσθεσε ότι η PFIZER με την BioNTech προσχωρούν και βρίσκονται στην  διαδικασία για την δημιουργία εμβολίου και η Κομισιόν διαπραγματεύεται μαζί.

Πρόσθεσε ότι στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι και τα τέλη του 2020 οπότε αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα «πρέπει να είμαστε σοβαροί».

Για τον Γκίκα Μαγιορκίνη που επελέγη να αναπληρώνει τον κ. Τσιόδρα, ο κ. Κικίλιας είπε ότι πρόκειται για επιλογή του πρωθυπουργού γιατί ο κ. Μαγιορκίνης είναι ένας καταρτισμένος νέος επιστήμονας με ταλέντο στην επικοινωνία και μπορεί να έχει καλύτερη επαφή με τις πιο νέες γενιές.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.