Κορωνοϊός – Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ένα εκατομμύριο SMS την πρώτη μέρα στο 13033

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Σε αυτό το μήνυμα θα πρέπει ο πολίτης να δηλώνει: το ονοματεπώνυμο του, τη Διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

Πάνω από 1.000.000 SMS στο 13033 για να πάρουν την άδεια κυκλοφορίας, έστειλαν οι πολίτες την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων της κυβέρνησης που στοχεύουν στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

«Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Τα δύο τρίτα ήταν έγκυρα και τα άλλα είχαν

πρόβλημα. Πλέον στην πλατφόρμα, Forma.gov.gr υπάρχει και η δυνατότητα της φόρμας στα αγγλικά. Για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση», ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «LIVE NEWS» του MEGA, παρουσιάζοντας τα δεδομένα από την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα από το κράτος ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους.

«Το μήνυμα δρα αποκλειστικά σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού» εξήγησε. «Υπάρχει η δυνατότητα του SMS, οι φόρμες ή ακόμα και μια λευκή κόλλα χαρτί που μπορεί κάποιος να γράψει χειρόγραφα και να βάλει την υπογραφή του. Προσθέσαμε την τεχνολογία ως κομμάτι ενδυνάμωσης του πολίτη, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλη χώρα.Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πιο καινοτόμα» προσθεσε ο κ Πιερρακάκης.

Ερωτηθείς για πόσο θα εφαρμοστεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τόνισε πως ο καθένας πρέπει να εκφράζεται «Στο πλαίσιο της ειδικότητας του, το δικό μου χαρτοφυλάκιο είναι συγκεκριμένο. Οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι μπορούν να απαντήσουν στο εν λόγω ερώτημα. Η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς από τα αρμόδια όργανα».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

lifo.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.