Κοντοσούβλι το τέλειο, στο φούρνο


0
(0)

Κοντοσούβλι. Ο πιο αγαπημένος και νόστιμος μεζές. Συνταγές για το κοντοσούβλι υπάρχουν πολλές. Σε αυτή την εύκολη συνταγή σας δίνουμε μια εκδοχή για το καλύτερο, κοντοσούβλι που φάγατε ποτέ, στη γάστρα με ζουμερό μαριναρισμένο χοιρινό κρέας και με μελωμένες πατατούλες. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Για τη μαρινάδα:
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • λίγο αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το κοντοσούβλι:
  • 800 γρ. χοιρινός ώμος, κομμένος σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες/κύβους
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες/ κύβους
  • 1 – 1½ κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μαρινάδα: Τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας (δηλ.: 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη, ½  πράσινη πιπεριά, ½  κρεμμύδι, 1 κ.σ. μουστάρδα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. νερό, 1 κ.γ. πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ) και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Για το κοντοσούβλι: Κόβετε το κρέας σε μέτρια προς μεγάλα κομμάτια, τα τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με 1 πρέζα ρίγανη. Τα ανακατεύετε προσθέτετε και το μείγμα μαρινάδας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθούν καλά με τη μαρινάδα απ” όλες τις πλευρές. Σκεπάζετε το μπολ με αλουμινόχαρτο και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες να μαριναριστεί το κρέας.
  3. Παίρνετε 4 μέτρια ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια (τα οποία έχετε μουλιάσει σε νερό για να μη καούν) ή αντίστοιχα μεταλλικά και περνάτε τα κομμάτια του χοιρινού, προσθέτοντας ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος φέτες κρεμμυδιού, πιπεριάς και ντομάτας.
  4. Τοποθετείτε το/τα κοντοσούβλια σε γάστρα (ή ταψί που θα σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο για το ψήσιμο). Προσθέτετε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε, τις περιχύνετε με 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και 3/4 ποτήρι νερό και τις πασπαλίζετε με 1-2 καλές πρέζες ρίγανη.
  5. Καλύπτετε τη γάστρα με το καπάκι της ή το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1:30 λ. Αφαιρείτε το καπάκι της γάστρας (ή το αλουμινόχαρτο από το ταψί) και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λ περίπου επιπλέον, μέχρι να πάρει χρώμα και γίνει τραγανό το κοντοσούβλι και οι πατάτες, γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά στο μισά του χρόνου.

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μπορείτε να αλείψετε το κρέας 2-3 φορές με με λίγο ελαιόλαδο.

πηγη:sintayes.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *