Κοινωνούσαν πιστούς σε Κουκάκι και Κέρκυρα – Παρέμβαση Εισαγγελέα ζητά ο Χαρδαλιάς

Τελευταία ενημέρωση 12 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ήδη, διερευνά το περιστατικό στον Άγιο Νικόλαο στο Κουκάκι

Φωτογραφίες που δείχνουν ιερέα να κοινωνεί πιστούς στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, ήρθαν στη δημοσιότητα σήμερα, Κυριακή.

Για το λόγο αυτό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ζητά την παρέμβαση Εισαγγελέα, τόσο για την εκκλησία στο Κουκάκι, όσο και για παρεμφερές περιστατικό που συνέβη στην Κέρκυρα.

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», αναφέρει ο Χαρδαλιάς, σύμφωνα με το thecaller.gr.

Από την πλευρά της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το περιστατικό στο Κουκάκι:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.