Κοινωνικό Μέρισμα 2020: Ποιοι θα το πάρουν, αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr


0
(0)

Τα ευάλωτα νοικοκυριά, αναμένεται να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα 2020 το οποίο θα καταβληθεί πριν τα Χριστούγεννα. Ειδικότερα, σήμερα στις 09.30, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννης Βρούτσης, θα πραγματοποιήσουν δηλώσεις ανακοινωνοντας τους φετινούς δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος ενώ οι αιτήσεις αναμένονται να γίνουν στο koinonikomerisma.gr

Συγκεκριμένα, θα ανακοινωθούν τα κριτήρια με τα οποία θα χορηγηθεί το μέρισμα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των δικαιούχων και η καταβολή του να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο και πριν τα Χριστούγεννα.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των φετινών Χριστουγέννων θα αφορά μόνο όσους δεν έχουν καλυφθεί από τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Έτσι, αναμένεται να δοθεί σε όσους δεν ενισχύθηκαν και δεν προβλέπεται να ενισχυθούν με άλλα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ), ειδικότερα πρόκειται για πάνω από 240.000 νοικοκυριά. Τον Οκτώβριο έλαβαν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα 241.964 νοικοκυριά και συνολικά καλύφθηκαν 457.269 άτομα – ωφελούμενοι.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ενισχυθούν και χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι που επειδή είχαν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες ανεργίας πριν τον Μάρτιο του 2020 δεν συμπεριλαμβάνονται στην νέα έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ, που ανακοινώθηκε. Ουσιαστικά, πρόκειται για περίπου 400.000 μακροχρόνια άνεργους που είναι προς το παρόν εκτός των έκτακτων ενισχύσεων.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν οι αιτήσεις να γίνονται στο koinonikomerisma.gr. Όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των φετινών Χριστουγέννων θα αφορά «περιπτώσεις που δεν έχουν καλυφθεί από τα μέχρι στιγμής μέτρα. Ομάδες πολιτών που έχουν πιεστεί από την κρίση του κορονοιού και δεν έχουν καλυφθεί».

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.