Κοινωνικό Μέρισμα: Χάος με τις αιτήσεις – Απορρίφθηκαν 813.146!


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Δεκεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Τι θα πρέπει να κάνουν όσοι απορρίφθηκανΜεγάλο είναι το ενδιαφέρον για το Κοινωνικό Μέρισμα και πολλές οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν.

Σε σύνολο 961.783 αιτήσεων που είχαν υποβληθεί μέχρι και τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, εγκρίθηκαν 148.178, δηλαδή ποσοστό μόλις 15,4% ενώ σε 813.146 περιπτώσεις, η απάντηση ήταν απορριπτική.

Δηλαδή, οι 85 στους 100, «κόβονται» από το σύστημα. Η ΗΔΙΚΑ κατέγραψε και 459 περιπτώσεις πολιτών που ακύρωσαν την αίτησή τους για να την υποβάλλουν εκ νέου.

Ήδη στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ αναρτήθηκε ειδοποίηση για τους γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ, κατηγορία στην οποία έχουν εντοπιστεί πολλά προβλήματα και απορριπτικές αποφάσεις από την 1η στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα. «Διευκρινίζεται ότι για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα».

Hλεκτρονική ένσταση

Αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας με τον οποίο επικοινώνησε το thetoc.gr ανέφερε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον τρόπο επίλυσης αποριών, ενώ θα δημιουργηθεί και μηχανισμός υποβολής ενστάσεων από όσους θεωρούν ότι κακώς απορρίπτεται η αίτησή τους. Ο μηχανισμός θα φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ. Όσοι θεωρούν ότι αδικούνται από την απορριπτική απόφαση, θα κάνουν ηλεκτρονική ένσταση και τα στοιχεία τους θα διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ προκειμένου να αιτιολογείται η απόφαση απόρριψης ή –αν έχει γίνει λάθος- ο ενδιαφερόμενος να δικαιώνεται και να εισπράττει το επίδομα.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.