Κοινωνικό Μέρισμα έως 877 ευρώ: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια


Τελευταία ενημέρωση 2 Νοεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Και φέτος θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα από την Κυβέρνηση

Πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται να καταβληθεί το νέο κοινωνικό μέρισμα.

Στην ουσία, το νέο κοινωνικό μέρισμα, αποτελεί τη διεύρυνση των δικαιούχων επιδομάτων θέρμανσης, στέγασης και αναδρομικών και θα δοθεί σε, περίπου, 400.000 δικαιούχους.

Το κοινωνικό μέρισμα θα κυμαίνεται από 162 ευρώ μέχρι 877 ευρώ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα δοθεί σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι άνεργοι, καθώς και οι νέοι άνεργοι, που δε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Σημειώνεται ότι η κατάθεση των αιτήσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, όμως αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr.

Πάντως, εντός του Νοεμβρίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα ποσά που θα δοθούν και τα κριτήρια που θα ισχύσουν.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 το υψηλότερο εισοδηματικό κριτήριο ήταν στα 27.000 ευρώ ενώ το περιουσιακό όριο ανερχόταν στις 180.000 ευρώ. Το δε κοινωνικό μέρισμα κλιμακωνόταν από 250 έως 1.350 ευρώ.

Σύμφωνα με tanea.gr, η κυβέρνηση δεν θέλει με τίποτε να κόψει την παροχή αυτή την οποία θεωρεί ιδιαίτερα δημοφιλής. Αν πιεστεί από την τρόικα να παγώσει κάποια μέτρα προκειμένου να μη μειωθούν οι συντάξεις, αυτά μπορεί να είναι από τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ κι όχι το κοινωνικό μέρισμα.

«Έρχεται» και επίδομα ενοικίου

Ήδη στον προϋπολογισμό έχει προβλεφθεί το κονδύλι για το νέο επίδομα ενοικίου. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στην Κομισιόν η διαφορά σε σχέση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που είχε κατατεθεί στη Βουλή την 1η Οκτωβρίου είναι ότι το κονδύλι για το νέο στεγαστικό επίδομα που θα χορηγηθεί αρχές του 2019 έχει αυξηθεί στα 200 εκατ. ευρώ από 150 εκατ. ευρώ.

Το επίδομα ενοικίου θα κυμανθεί από 70 έως 210 ευρώ το μήνα και δεν θα αφορά μόνο όσους πληρώνουν ενοίκιο αλλά και όσους έχουν στεγαστικό δάνειο. Το επίδομα α χορηγείται με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Μετά την αύξηση του κονδυλίου θα αφορά πάνω από 350.000 οικογένειες.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.