ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 30 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Κοινή Ανακοίνωση Τομέων Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Μεταναστευτικής Πολιτικής με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στην Ουγγαρία

Η κυβέρνηση έχει στόχο να μετατρέψει τη χώρα σε Ουγγαρία του Νότου;

Η επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στην Ουγγαρία και ο «διάλογος» με την τοπική κυβέρνηση δεν υπηρετούν τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και ουδόλως εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα.

Η πρόσφατη καμπάνια της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ευρωκοινοβουλίου με τίτλο “No Democracy, No Money” είναι εύγλωττη.

Η Ουγγαρία (και η Πολωνία) δεν θα πρέπει να πάρουν ούτε ένα ευρώ βοήθειας για τις συνέπειες του COVID -19 αν δεν σεβαστούν το κράτος δικαίου, αν δεν συμμορφωθούν με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Η Ουγγαρία, ήδη, βρίσκεται στο δρόμο για την παραπομπή στο Δικαστήριο της ΕΕ για ένα θέμα ελληνικού ενδιαφέροντος. Είναι το ένα από τα τρία κράτη μέλη που αρνήθηκαν την μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση Όρμπαν συνειδητά επιλέγει να βρίσκεται στο περιθώριο της ΕΕ. Οι πολιτικές συμμαχίες της κυβέρνησης με το ευρωπαϊκό περιθώριο είναι ακατανόητες. Η νομιμοποίηση των πολιτικών Όρμπαν για τους πρόσφυγες είναι γενικά, αλλά και εθνικά, επικίνδυνη.

Η δήθεν συναντίληψη για το θέμα της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων είναι μια ξεκάθαρη απάτη. Η Ουγγαρία διαθέτει αστυνομικές δυνάμεις για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων, όχι στον Έβρο ή στο Αιγαίο αλλά στη Βόρεια Μακεδονία. Γιατί πολύ απλά, ο Όρμπαν, με επανειλλημένες δηλώσεις, θεωρεί τη δική του χώρα ως σύνορο της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει τη στρατηγική της. Διεκδικεί την μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο από τη χώρα μας; Διεκδικεί τον υποχρεωτικό αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο στην ΕΕ; Ή έχει στόχο να καταστήσει τη χώρα μας την Ουγγαρία του Νότου;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ REAL FM ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (Δευτέρα 31/8, ώρα 11:30)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αύριο Δευτέρα 31/8 και ώρα 11:30.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.