ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑΝΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Φεβρουαρίου 2022 by manos (seo)-admin

Με αφορμή τη διαβούλευση για τις προτάσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις των τριών Υπουργών για το ζήτημα κρίνονται ως αποσπασματικές και αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Η Κυβέρνηση έχει ήδη δοκιμάσει να αντιμετωπίσει την οπαδική βία με τον ν. 4809/2021. Ενώ όμως το θεσμικό πλαίσιο υπήρχε και υπάρχει, η βία συνεχίζεται. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, που να ενισχύει ουσιαστικά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς εφαρμογής της υπάρχουσας νομοθεσίας.

Όσον αφορά στο κομμάτι της καταστολής, η κυβέρνηση επιμένει να αντιμετωπίζει το ζήτημα ως αμιγώς αθλητικό, παραβλέποντας τη μετεξέλιξή του σε μορφή οργανωμένου εγκλήματος. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν προχωρά στην αναβάθμιση του σχεδιασμού του προς αυτή την κατεύθυνση, όπως έχει ζητήσει το Κίνημα Αλλαγής και έχει υποδείξει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Αναδεικνύονται, λοιπόν, τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Ποιος προκαλεί την οπαδική βία;

2. Ποιος φορέας μελετάει το προφίλ όσων συμμετέχουν σε περιστατικά οπαδικής βίας, ώστε τα μέτρα να είναι προσαρμοσμένα σε αυτή την κατεύθυνση;

3. Ποια πρόσθετα προληπτικά μέτρα πρόκειται να λάβει η Πολιτεία;

Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί αναγκαία τη δημιουργία ενός κώδικα δεοντολογίας όλων των παραγόντων (ομάδων, συνδέσμων, ιδιοκτητών, θεσμικών οργάνων αθλητισμού και αρχών διοργάνωσης αθλητικών διοργανώσεων) ώστε να συμβάλει στην σύνταξη ενός αθλητικού – κοινωνικού συμβολαίου συνευθύνης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το Κίνημα Αλλαγής αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες για το άνοιγμα μιας ευρείας δημόσιας συζήτησης για την κουλτούρα της ανοχής της βίας στην κοινωνία, καθώς και για τη διατύπωση σχετικών προτάσεων.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η στρατιωτική εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι απολύτως καταδικαστέα. Βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου όπως ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας παραμερίστηκαν από τη δύναμη του ισχυρού.

Μπροστά σε αυτές τις δραματικές εξελίξεις το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση οφείλει να αποδείξει ότι έχει τη βούληση να υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες μας με πράξεις. Περισσότερο από ποτέ αναδεικνύεται η ανάγκης Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα των Ευρωπαϊκών λαών.

Η σκέψη μας είναι στους Έλληνες της Μαριούπολης αλλά και σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας που δέχονται μία ασύμμετρη επίθεση.

 

7

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.