Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιανουαρίου 2023 by energinews (admin)

Σε 8ωρη στάση εργασίας, από τις 07.00 εως και τις 15.00 και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πλατεία Ελευθερίας στις 09.30 το πρωί και 7η ΥΠΕ  στις 12.30 προχωρά την ερχόμενη Πέμπτη το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, αναφορικά με τις “κυβερνητικές φιέστες που επιχειρούν να εξωραίσουν την πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία που εξοντώνει τους υγειονομικούς και ξεζουμίζει τους ασθενείς” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

Η κυβέρνηση με το νόμο που ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβρη, πρόσθεσε ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ διάλυσης δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Την περίοδο που οι μαχόμενοι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, τις μετακινήσεις, την υποστελέχωση, τις χιλιάδες μέρες ρεπό και άδειας που οφείλονται, την αναστολή λειτουργίας μοναδικών κλινικών, που επιδιώκει να μετατρέψει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες. Την ίδια περίοδο που  εντείνει τον αυταρχισμό μέσω της ανανέωσης  των διοικήσεων, όπως του ΠΑΓΝΗ. Αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία, αυτήν την περίοδο, η  παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας στην πόλη μας για την παρουσία δράσεων για τον καρκίνο.
Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ αποφασίζει την επέκταση της προγραμματισμένης στάσης εργασίας  των 11 – 3 την Πέμπτη 26 Γενάρη, σε ολόκληρη την πρωινή βάρδια, δηλαδή από τις 7πμ έως 3μμ. Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 9:30πμ ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας δεν είναι ανεκτή. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30 στη ΔΥΠΕ.
Μαζικά και ενωτικά οι μαχόμενοι υγειονομικοί  να παρουσιάσουμε τις δικές μας αγωνιστικές παρεμβάσεις για να μπορεί να υπάρχει ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ  ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Διεκδικούμε:
Πλήρη ανάπτυξη του συστήματος Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ
Καμία κατάργηση – συγχώνευση νοσοκομείου – κλινικής – τμήματος
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
Ένταξη στα ΒΑΕ
Αυξήσεις μισθών – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.