ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Φεβρουαρίου 2022 by energinews (admin)

Κλιμάκιο της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποτελούμενο από το Βουλευτή Χαλκιδικής και Υπεύθυνο του Τομέα Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Απ. Πάνα και το Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνο του Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Αρβανιτίδη προχώρησε σε σειρά συναντήσεων στο Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, με σκοπό την πλήρη ενημέρωσή τους σχετικά με το φλέγον ζήτημα της πορείας της μεταλλευτική δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα το κλιμάκιο των Βουλευτών πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός με στελέχη της εταιρίας, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία του επενδυτικού σχεδίου, ενώ παράλληλα έθεσαν περιβαλλοντολογικά και εργασιακά ζητήματα, τα οποία απασχολούν την τοπική κοινωνία, ζητώντας συγκεκριμένο πλάνο και χρονοδιάγραμμα για την πορεία του έργου και την υλοποίηση της σύμβασης, που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή.

Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων των Μεταλλείων Χαλκιδικής, οι οποίοι συνεχίζουν αδιάκοπα να διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα με κύριο αίτημα τη διατήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Τέλος στο Πολιτιστικό κέντρο Ιερισσού με τη παρουσία του Δήμαρχου Αριστοτέλη και των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, όπως επίσης και του Τοπικού Συμβούλιου της Ιερισσού, πραγματοποιήθηκε μια ολοκληρωμένη συζήτηση γύρω από το θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας με σκοπό να ακουστούν και να καταγραφούν όλες οι απόψεις επί του θέματος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΤΕ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας και βουλευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, με την οποία θέτει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι διπλά εμβολιασμένοι που, έχουν νοσήσει ήδη μια φορά με κορωνοϊό και πριν προλάβουν να πραγματοποιήσουν την τρίτη δόση του εμβολίου, νόσησαν για δεύτερη φορά.

Η συγκεκριμένη μερίδα πολιτών, που είναι αρκετά μεγάλη, παρά το γεγονός ότι εμβολιάστηκαν διπλά και νόσησαν διπλά, αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουν κανένα πιστοποιητικό, επειδή δεν προβλέπεται από το Υπουργείο Υγείας η έκδοση πιστοποιητικού μετά τη δεύτερη νόσηση, με αποτέλεσμα να υποχρεούνται σε διενέργεια ράπιντ τεστ.

Ο κ. Φραγγίδης ρωτά τον Υπουργό Υγείας για ποιο λόγο δεν προβλέπεται η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης σ’ αυτήν την περίπτωση και ζητά να αρθεί με άμεση ρύθμιση η αδικία εις βάρος αυτών των πολιτών, που έχουν δείξει υπεύθυνη στάση απέναντι στην Πολιτεία και τους συνανθρώπους τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θ. Πλεύρη

Θέμα: «Πρόβλημα στην έκδοση πιστοποιητικού νόσησης για διπλά εμβολιασμένους που νοσούν με κορωνοϊό για δεύτερη φορά»

Πρόβλημα στην έκδοση πιστοποιητικού νόσησης έχουν όσοι νόσησαν για δεύτερη φορά με covid 19, όπως φαίνεται μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που ήρθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα μέσω των ΜΜΕ.

Πρόκειται για συμπολίτες μας που ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του κράτους, εμβολιάστηκαν διπλά και απέκτησαν το προβλεπόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Στην πορεία νόσησαν με κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πιστοποιητικό νόσησης. Ακολούθως, προγραμμάτισαν ηλεκτρονικά την 3η δόση εμβολιασμού τους αλλά πριν προλάβουν να την πραγματοποιήσουν, νόσησαν εκ νέου με κορωνοϊό και το ραντεβού τους ακυρώθηκε. Λόγω της νόσησης, η πλατφόρμα δεν δίνει δυνατότητα νέου προγραμματισμού εμβολιασμού πριν την πάροδο τριών μηνών από τη δεύτερη νόσηση.

Οι εν λόγω συμπολίτες μας – που μάλιστα είναι πολλοί – παρά το γεγονός ότι εμβολιάστηκαν διπλά και νόσησαν διπλά, αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουν κανένα πιστοποιητικό, επειδή δεν προβλέπεται από το Υπουργείο Υγείας η έκδοση πιστοποιητικού μετά τη δεύτερη νόσηση. Ως συνέπεια, αδυνατούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, αφού τόσο το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά τις δύο δόσεις όσο και το πιστοποιητικό από την πρώτη νόσηση έχουν λήξει και παράλληλα δεν εκδίδεται πιστοποιητικό για τη δεύτερη νόσηση.

Σε επικοινωνία που είχαν – σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποιων από τους ενδιαφερόμενους – με το Υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ, έγινε παραδεκτό ότι υπάρχει όντως κενό σε αυτό το κομμάτι και ενημερώθηκαν ότι υποχρεούνται σε ράπιντ τεστ, παρά την πρόσφατη νόσησή τους.

Επειδή η όλη κατάσταση συνιστά αδικία εις βάρος της συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών, που έχουν ενεργήσει απόλυτα σύμφωνα με τις οδηγίες του κράτους,

Επειδή δεν υπάρχει κάποια επιστημονική βάση πίσω από τη μη έκδοση πιστοποιητικού νόσησης μετά από τη δεύτερη νόσηση με κορωνοϊό,

Επειδή, αν δεν υπάρξει άμεσα σχετική ρύθμιση που να λύνει το εν λόγω θέμα, οι πολίτες θα αποφεύγουν να δηλώνουν τη δεύτερη νόσησή τους, με αρνητικές συνέπειες για τη δημόσια ασφάλεια,

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

  1. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, για τον οποίο δεν επιτρέπει το Υπουργείο Υγείας την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης μετά τη δεύτερη νόσηση ή πρόκειται για αστοχία και κενό, για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει άμεση ρύθμιση;
  2. Με ποιον τρόπο θα ενεργήσετε, ώστε να αρθεί άμεσα η αδικία εις βάρος πολιτών, που αν και έχουν δείξει υπεύθυνη στάση απέναντι στην Πολιτεία και τους συνανθρώπους τους, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το απαραίτητο πιστοποιητικό και υποχρεώνονται σε ράπιντ τεστ;

Ο ερωτών βουλευτής
Γεώργιος Σ. Φραγγίδης

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αν η σημερινή εσπευσμένη τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη είχε στόχο να καθησυχάσει τους πολίτες, που μαστίζονται από την τρομακτική αύξηση του κόστους ζωής και παραγωγής, απέτυχε.

Είναι πλέον εμφανές ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση χωρίς κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο, στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας».

Τον καλούμε να σταματήσει να κρατάει ίσες αποστάσεις από την ακρίβεια και τα προβλήματα των πολιτών και να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, όπως:

• τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά,

• τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα,

• την αύξηση του κατώτατου μισθού σύμφωνα με τις προτάσεις των κοινωνικών εταίρων,

• τη επαναφορά μίας μορφής του ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους

• ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας και επενδύσεις στις ΑΠΕ, ώστε να μην έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη

για να ανακουφιστούν άμεσα οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις που όλο και πιο δύσκολα ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

 

6

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.