Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Φάρων στον Δήμο Αγίου Νικολάου για τον Φάρο Αφορεσμένου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Μαΐου 2022 by energinews (admin)

Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, αποτελούμενο από τους : Αρχιπλοίαρχο κ. Νικόλαο Ζαφερίου (Διοικητή), Αντιπλοίαρχο κ. Ενωτιάδη Χρυσόστομο (Διευθυντή Τεχνική Υποστήριξης Υ/Φ) και κ. Παναγιώτη Χιώτη (Τμηματάρχη Ναυτικών Έργων) επισκέφθηκε σήμερα (18/5) τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού την εξέλιξη του σχεδιασμού αναστήλωσης και ανάδειξης του Φάρου Αφορεσμένου, που βρίσκεται στο Ακρωτήριο του Αγίου Ιωάννη στην περιοχή του Βρουχά.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος κ. Αντ. Ζερβός, διευκρίνισε, ότι  η επίσκεψη του κλιμακίου, αφορούσε κυρίως στον έλεγχο των Μελετών που παραδόθηκαν στον Δήμο, από την ομάδα που έχει συγκροτήσει η εταιρεία “Πλαστικά Κρήτης” και που όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ανέλαβε την σύνταξη της μελέτης και σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τις εργασίες αναστήλωσης του Φάρου.

“Θεωρώ ευτυχή συγκυρία, να επισκέπτεται την περιοχή, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Φάρων – δεδομένης της παράδοσης των μελετών – τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αφού δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει άμεση ενημέρωση των αρμοδίων και αποστολή τους στην Υπηρεσία, προκειμένου να προβεί εάν χρειαστεί, σε παρατηρήσεις και να υπάρξει οικονομία χρόνου .

Εύχομαι, το σημαντικό αυτό μνημείο, να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα !

Δεδομένης της χρηματοδότησης  από την Εταιρεία “Πλαστικά Κρήτης” για την αναστήλωση του Φάρου, εναπόκειται στον Δήμο Αγίου Νικολάου και στην Περιφέρεια Κρήτης, ν΄ αναζητήσει πηγές χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του Φαρόσπιτου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μνημείο αυτό, ώστε να καταστεί επισκέψιμο από το μονοπάτι Ε4.

 

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.