Κλειστά τα νεκροταφεία σε όλη τη χώρα τη Μ. Παρασκευή


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 14 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι κλειστά τα νεκροταφεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό. Τα νεκροταφεία συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας και υπόκεινται στους περιορισμούς, δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διάρκεια των σημερινών ανακοινώσεων για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Είναι βαθιά η ανάγκη να βρεθούμε στα κοιμητήρια αυτές τις ημέρες και να προσευχηθούμε για αυτούς που δεν είναι μαζί μας, αλλά φέτος δεν θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Τα νεκροταφεία συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας και υπόκεινται στους περιορισμούς», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ειδικά τη Μ. Παρασκευή, θα είναι κλειστά σε όλη τη χώρα, όσο δύσκολο κι αν είναι. Ας προσευχηθούμε για τους αγαπημένους μας από το σπίτι. Και εκείνοι αυτό θα ήθελαν», συμπλήρωσε.

«Η πιο κρίσιμη εβδομάδα»
Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε την κρισιμότητα αυτής της εβδομάδας και επανέλαβε ότι δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων το Πάσχα. «Αυτή η εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη της προσπάθειάς μας. Οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν πόσο γρήγορα και αν θα πετύχουμε τον τελικό στόχο και θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Είναι σημαντικό να δείξουμε σύνεση», τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Να μην ετοιμαζόμαστε να μαζευτούμε γύρω από το τραπέζι με φίλους. Δεν θα συγκεντρωθούμε σε ταράτσες ή πυλωτές. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Να μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες ό,τι έχουμε πετύχει εδώ και εβδομάδες», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Κίνδυνος για νέες εστίες και έξαρση
«Οποιαδήποτε λογική ωχαδελφισμού. που θα οδηγήσει σε πυλωτές, ταράτσες, συγχρωτισμό, μπορεί να δημιουργήσει νέες εστίες και να έχουμε νέα έξαρση», προειδοποίησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Αν κάποιοι θέλουν να ρισκάρουν και να πάμε ξανά από την αρχή, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το κράτος είναι εδώ, αλλά αυτό που ζητάμε είναι να μην γυρίσουμε πίσω. Και θα γυρίσουμε πίσω αν μετακινηθούμε σε άλλα σπίτια, διαμερίσματα, βρεθούμε με άλλους ανθρώπους. Ας κάνουμε λίγη υπομονή, είμαστε πολύ κοντά στο να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Ας μην πάρει κανεις την ευθύνη να πάει κάτι στραβά», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αρνητικά τα δείγματα στην Ξάνθη
Ακόμη, ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι ήταν αρνητικά και τα 326 δείγματα που ελήφθησαν στην Ξάνθη, όπως και τα 15 από την παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση, γιατί η περιοχή έχει πολύ υψηλά φορτία», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η λειτουργία 3 λαϊκών αγορών, στον Πειραιά, τον δήμο Ορχομενού και τον δήμο Αλίαρτου Θεσπιέων, λόγω μη τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων. Ακόμη, γνωστοποίησε ότι τη Μ. Παρασκευή τα καταστήματα- που προβλέπεται να είναι ανοιχτά- θα λειτουργήσουν από τις 13:00 έως τις 19:00.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.