Κλειστά παραμένουν τα ξενοδοχεία στο Λασίθι – Ελπίδες για τουρισμό μόνο τον Αύγουστο


0
(0)
Μπορεί ο τουρισμός να ξεκινά σήμερα τυπικά σε όλη την Ελλάδα με το άνοιγμα των εποχικών ξενοδοχείων και την απελευθέρωση των διεθνών πτήσεων για τα αεροδρόμια της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όμως η κατάσταση στην Κρήτη είναι, προς το παρόν, πολύ διαφορετική.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν πρόκειται να ανοίξουν ούτε σήμερα ούτε τις επόμενες μέρες, περιμένοντας την απελευθέρωση των πτήσεων προς τα αεροδρόμια της Κρήτης, αλλά και να αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες κρατήσεις, αφού για την ώρα είναι ανύπαρκτες.

Αυτή είναι η εικόνα που μετέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος των ξενοδόχων Λασιθίου κ. Βαρκαράκης, ο οποίος περιέγραψε μια πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία όλοι οι ξενοδόχοι έχουν να διαχειριστούν.

Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και Ελούντας όπως λέει, θεωρείται δεδομένο πως δεν πρόκειται να ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία έστω και για λίγο το φετινό καλοκαίρι. Τα πρώτα ανοίγματα αναμένονται να γίνουν στα τέλη Ιουνίου, ενώ κάποια ξενοδοχεία πρόκειται να ανοίξουν τμηματικά, δηλαδή μόνο τις σουίτες ή τα bangalows τους. Παράλληλα υπάρχουν και ξενοδοχεία που θα ανοίξουν μόνο για πολύ καλούς πελάτες οι οποίοι έχουν προγραμματίσει διακοπές και θα έρθουν στην Κρήτη με ιδιωτικά αεροπλάνα.

Στην Κρήτη, όπως λέει, υπάρχει η αίσθηση πως και ο Ιούλιος θα είναι αρκετά υποτονικός και κίνηση μπορεί να υπάρξει μόνο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με την εκτίμηση που γίνεται να κάνει λόγο για περίπου 60 πτήσεις τσάρτερ την ημέρα, σε σχέση με τις 180 που γινόταν πέρυσι. Σε ότι αφορά τις τουριστικές αγορές, οι ελπίδες πέφτουν κυρίως στη Γερμανία αφού πέρυσι στην Κρήτη είχαν βρεθεί 900.000 επισκέπτες, και φέτος αναμένονται όχι περισσότεροι από 200.000. Πτώση που μοιάζει μεγάλη όμως περιγράφει την πραγματικότητα με δεδομένο πως άλλες τουριστικές αγορές όπως αυτές των σκανδιναβικών χωρών έχουν ακυρώσει σχεδόν τα πάντα για όλη τη σεζόν.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.