Κλείνουν τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία από τις 6 το πρωί ως τις 12, με απόφαση Περιφερειάρχη


0
(0)

Τη μείωση κατά 30% του χρόνου λειτουργίας τουλάχιστον δύο πυρηνελαιουργείων στη Μεσσηνία δρομολογεί η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου, με ειδική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και η οποία θα προβλέπει τη μη λειτουργία τους μεταξύ 6 το πρωί και 12 το μεσημέρι.

Αυτό περιλαμβάνεται στα συμπεράσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Οπως επισημάνθηκε στη συνάντηση αυτή, η ατμόσφαιρα στη Μεσσηνία φέρεται να είναι επιβαρυμένη από τις εκπομπές των πυρηνελαιουργείων, κατάσταση που -όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης- πιστοποιείται, μεταξύ άλλων, από γιατρούς των κρατικών δομών υγείας.

Παράλληλα προετοιμάζεται αίτημα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σχετικά με την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας, ενώ ο περιφερειάρχης κατέστησε σαφές πως εφόσον δεν υπάρξει συμμόρρφωση στην υπό έκδοση ειδική απόφαση, οι εν λόγω μονάδες θα κλείσουν.

“Αποκλείεται να διακινδυνεύσουμε την δημόσια υγεία” σημείωσε ο Π. Νίκας, ενημερώνοντας παράλληλα ότι σύντομα αναμένεται εταιρεία η οποία θα αναλάβει να κάνει μετρήσεις με κινητούς σταθμούς.

Σημειώνεται ότι αναφορά στο ίδιο θέμα έκανε ο περιφερειάρχης και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε νωρίτερα το μεσημέρι, σημειώνοντας:

“Στο μέχρι τώρα διάστημα της θητείας μας ως περιφερειακή αρχή, έχουν συλλεχθεί από τις υπηρεσίες στοιχεία, ιδιαίτερα από υπηρεσίες υγείας και θα κάνω -στον συντομότερο δυνατό χρόνο- το καθήκον μου. Μπορεί να υπάρχουν θέματα οικονομικά, ακόμα και προβλήματα εργασίας, ανεργία. Το προέχον είναι όμως η υγεία του κόσμου και θα κάνουμε αυτό που πρέπει, με νόμιμο τρόπο”.

Τέλος, ο Π. Νίκας επισήμανε ότι διενεργούνται έλεγχοι και στα ελαιοτριβεία, καθώς -όπως είπε- “τριφασικά ελαιουργεία, επιδοτήθηκαν για να γίνουν διφασικά, αλλά δουλεύουν ως τριφασικά γιατί τα πυρηνελαιουργεία θέλουν καθαρή πυρήνα. Γι’ αυτόν το λόγο έχουν ενταθεί οι έλεγχοι και οι έρευνες”.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)