ΚΚΕ: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη τροπολογία Αυγενάκη για την αναβολή των εκλογών του ΣΕΓΑΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει πραξικοπηματικά τις εκλογές στον ΣΕΓΑΣ απαίτησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Με μια αιφνιδιαστική τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και η κυβέρνηση του, επέβαλαν την αναβολή των εκλογών των αθλητικών Ομοσπονδιών έως τις 22 Γενάρη του 2021. Η συγκεκριμένη διάταξη είναι «φωτογραφική», στοχεύοντας στην αναβολή των εκλογών του ΣΕΓΑΣ, γιατί είναι η μοναδική αθλητική Ομοσπονδία που έχει προκηρύξει εκλογές αυτή την περίοδο (οι εκλογές του ΣΕΓΑΣ έχουν προκηρυχθεί για τις 17/1/)!

Τα αθλητικά σωματεία, τα οποία στη συνέχεια ψηφίζουν στις εκλογές για τις Ομοσπονδίες, είχαν προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκέμβρη για να ελεγχθούν και να ενταχθούν στο Αθλητικό Μητρώο, που είναι προϋπόθεση για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου και χρηματοδότησης από το κράτος. Υποτίθεται ότι η αναβολή των εκλογών έγινε για να προλάβουν να ελεγχθούν περισσότερα σωματεία.

Ωστόσο, από τα 271 σωματεία της δύναμης του ΣΕΓΑΣ που έχουν μέχρι σήμερα κατατεθειμένες και ολοκληρωμένες αιτήσεις, 235 έχουν δικαίωμα ψήφου με βάση την αγωνιστική δραστηριότητα, και από αυτά έχουν ήδη εγκριθεί τα 192 που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό εγκεκριμένων σωματείων μεταξύ των αθλητικών Ομοσπονδιών. Προβλέπεται δε μέχρι 31/12 να έχει εγκριθεί το σύνολο των σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ, όπως διαβεβαιώνουν από την Ομοσπονδία.

Από τον ΣΕΓΑΣ, τονίζουν πως «ουσιαστικά δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ψήφισης αυτής της τροπολογίας, παρά μόνο για να δοθεί χρόνος προκειμένου να συνεχιστεί η ωμή παρέμβαση του υφυπουργού και του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ. στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, τόνισε πως το Αθλητικό Μητρώο είναι το πρόσχημα για αυτή την τροπολογία, καθώς ο πραγματικός στόχος είναι να ελεγχθούν οι εκλογές του ΣΕΓΑΣ και όλων των Ομοσπονδιών. «Πρόκειται για μια ωμή παρέμβαση στις διαδικασίες των Ομοσπονδιών και του ΣΕΓΑΣ. Την καταγγέλλουμε και απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ

Το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, καθώς “χαϊδεύει” την επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης με ψευδεπίγραφες κυρώσεις, ενώ παραπέμπει ξανά για το απώτερο μέλλον την εκτίμηση της κατάστασης, δίνοντας χρόνο στον Ερντογάν για την διαμόρφωση τετελεσμένων.

Μάλιστα οι κυρώσεις που περιγράφονται είναι παρόμοιες με αυτές που είχαν ήδη αποφασιστεί για τις παράνομες τούρκικες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου και οι οποίες κυρώσεις ήδη έχουν αποδειχτεί “χωρίς αντίκρισμα”.

Αυτή η στάση υπαγορεύεται από την στρατηγική συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία, αλλά και από τις πολύμορφες σχέσεις -οικονομικές, γεωπολιτικές, στρατιωτικές- που αναπτύσσουν μαζί της ηγετικά κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η πολιτική της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, καθορίζεται μόνο από την προσπάθειά τους να διατηρηθεί η Τουρκία στο “ευρωατλαντικό στρατόπεδο”, με όποιο αντάλλαγμα, διαψεύδοντας έτσι την κυβέρνηση και άλλα αστικά κόμματα ότι αυτές οι “συμμαχίες” μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα.

10/12/2020 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.