ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ:ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Απριλίου 2021 by manos (seo)-admin

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Υπεύθυνο Ανάπτυξης, Μιχάλη Κατρίνη, τον Γραμματέα Επικοινωνίας, Παναγιώτη Βλάχο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Αθηναίων και Γραμματέα Περιβάλλοντος, Γιώργο Αποστολόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα την δημοτική αγορά της Βαρβακείου. Το κλιμάκιο συνομίλησε με κρεοπώλες, εμπόρους και πολίτες για τη δυσμενή κατάσταση στην αγορά και τη μειωμένη κίνηση ενόψει του φετινού Πάσχα.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

«Παρά τα μειωμένα εισοδήματα και την οικονομική κρίση, το φετινό πασχαλινό τραπέζι είναι πιο ακριβό. Αυτό ομολογούν πολίτες και έμποροι με τους οποίους συνομιλήσαμε σήμερα στη Βαρβάκειο, με την κίνηση να είναι εμφανώς υποτονική για τα δεδομένα της πασχαλινής αγοράς. Οι πολίτες δυσκολεύονται να αγοράσουν τα απαραίτητα, λόγω των οικονομικών απωλειών που υπέστησαν, ενώ εμφανίζονται διστακτικοί και ανήσυχοι για το μέλλον. Οι επαγγελματίες δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, χωρίς να έχουν στηριχθεί ουσιαστικά ως σήμερα. Η κυβέρνηση, πέρα από το να αποδίδει τις τσιμπημένες τιμές στο καθολικό Πάσχα, οφείλει να στηρίξει την αγορά και να προστατέψει τους καταναλωτές. Το πασχαλινό τραπέζι είναι δικαίωμα όλων των πολιτών».

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ

Σημεία Συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής στον Τ/Σ ΕΡΤ1 και την εκπομπή « Από τις έξι» με τους δημοσιογράφους «Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά»

Νομίζω ότι όλοι μας συμφωνήσαμε όταν η πανδημία ήρθε στις ζωές μας πριν από έναν χρόνο, ότι πρώτα απ’ όλα, απόλυτη προτεραιότητα έχει η ανθρώπινη ζωή. Και όλα τα απαιτούμενα μέτρα θα λαμβάνονται με βάση τον σχεδιασμό που θα διαφυλάξει και θα σώσει ανθρώπινες ζωές, και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Είδαμε το τελευταίο διάστημα μια στρατηγική που στην πράξη απέτυχε, η οποία έφερε το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown στη χώρα μας σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, και παρόλα αυτά είμασταν δεύτεροι σε ημερήσιους θανάτους ανά αναλογία πληθυσμού μετά την Βουλγαρία, με πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, έχοντας «πληρώσει» όμως και ένα πολύ μεγάλο τίμημα και κόστος στην πραγματική οικονομία.

Όντως υπάρχει μια τεράστια κόπωση, και είναι λογικό να πάμε σε ένα μοντέλο ανοίγματος με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και όχι με βάση το εκτιμώμενο πολιτικό κόστος ή τις δημοσκοπήσεις.

Όμως ο στόχος και το ζητούμενο θα πρέπει να είναι να μην γυρίσουμε πίσω και να μην κάνουμε μόνο βραχυπρόθεσμους σχεδιασμούς!

Για τα μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας:

Σχολεία: Ανοίξανε ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο. Καλώς μπήκαν τα self-test αλλά, εμείς ως Κίνημα Αλλαγής προτείνουμε το ένα από τα δύο που γίνονται κάθε εβδομάδα να γίνονται με τον συντονισμό του ΕΟΔΥ για να μπορούν να υπάρχουν πιο αξιόπιστα δεδομένα στη λήψη αποφάσεων.

ΜΜΜ-Λεωφορεία: Είναι προβληματικό, ότι ενώ τον Αύγουστο περιμέναμε 300 λεωφορεία, ήρθαν τον Απρίλιο μόλις 40, και αυτά που ήρθαν δεν έχουν καν παράθυρα.

Εργασία: Προβληματικό επίσης το γεγονός, ότι δεν υπάρχουν αποτελεσματικοί μέθοδοι να ελέγχουμε την τηλεργασία, ειδικά στους μαζικούς εργασιακούς χώρους, για να μπορούμε να περιορίσουμε τη διασπορά των κρουσμάτων και εκεί.

Πραγματική Οικονομία: Αντίστοιχα, είναι πολύ σημαντικό, να δούμε τι γίνεται στη πραγματική οικονομία, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει το εύρος των εμπροσθοβαρών μέτρων που είναι αναγκαία για τη στήριξη της.

  1. Είναι πολύ υψηλό το όριο του 30% για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, ως ρήτρα πτώσης τζίρου, συγκρίνοντας το 2020 με το 2019. Πρέπει να μειωθεί.
  2. Πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για 100% επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών με ρήτρα απασχόλησης για να μην έχουμε μαζικές απολύσεις,
  3. Και για να αποφύγουμε χρεωκοπίες επιχειρήσεων και νοικοκυριών η δική μας πρόταση είναι να περάσουμε άμεσα σε ένα μοντέλο ρύθμισης των οφειλών με 120 δόσεις, και με πρόβλεψη για κούρεμα 30% μόνο σε όσους δανειολήπτες είναι συνεπείς.

Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή επέλεξε μια στάση σοβαρή, συνεπή και υπεύθυνη, όχι βάζοντας πλάτη στη Κυβέρνηση, αλλά βάζοντας πλάτη στη προσπάθεια που έκανε η ελληνική κοινωνία να σταθεί όρθια στην πολύ δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε.

Είναι πολύ προβληματικό να συγκρίνουμε στοιχεία του περσινού Μαρτίου με το τι συμβαίνει σήμερα. Διότι καλώς κλείσαμε πέρσι τον Μάρτιο και προλάβαμε τη διασπορά του ιού, αλλά πολύ κακώς από την άλλη, που αμέσως μετά, δεν ελήφθησαν και τα αντίστοιχα μέτρα για να στηριχθεί το ΕΣΥ, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και η πραγματική οικονομία.

Ως Κίνημα Αλλαγής προτείνουμε πολύ συγκεκριμένα και κοστολογημένα μέτρα. Όμως, εκτός από μια αντιπολίτευση που προτείνει, θα πρέπει να υπάρχει και μια Κυβέρνηση διατεθειμένη να ακούει.

ΟΙ «ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ!

Kοινή ανακοίνωση της βουλευτή Ευαγγελίας Λιακουλη και της Έφης Στεφόπουλου, Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης Κινήματος Αλλαγής

«Σοκάρει ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος , απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματός του, δήλωσε ότι «οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της Δημόσιας Διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν».

Η αναφορά σε «εκκαθαρίσεις» και η έννοιά τους, προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Αποκαλύπτει μια βαθιά καθεστωτική και αυταρχική νοοτροπία, που θεωρεί το κράτος –λάφυρο.

Αναφορές σε κομματικές εκκαθαρίσεις, δεν γίνονται ανεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου.

Η δήλωση αυτή, κραυγαλέα προκαλεί, αλλά κυρίως προβληματίζει, για τις πραγματικές αντιλήψεις και προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και το δημόσιο, συνολικά.

Το κακό είναι δυστυχώς, ότι την ίδια ακριβώς αντίληψη για το κράτος-λάφυρο έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ, που απλώς αντικαθιστά επάξια το «ροζ κράτος» με το «γαλάζιο».

Επιβεβαιώνοντας και πάλι, ότι είναι …χρώματα απολύτως ταιριαστά!».

ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΣΟΥ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, για το θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη

Μια μεγάλη μορφή του Ελληνισμού έφυγε σήμερα.

Ένας φλογερός πατριώτης, ένας γνήσιος δημοκράτης.

Ένας ιδεολόγος σοσιαλιστής, μαχητής των κοινωνικών αγώνων.

Ένας προοδευτικός διανοούμενος.

Ένας εραστής του ελεύθερου λόγου και του ζωντανού και ανήσυχου πνεύματος.

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών.

Ο γιατρός Βάσος Λυσσαρίδης

Ο άνθρωπος, ο πολιτικός, ο επιστήμονας που για έναν αιώνα αγωνίστηκε για τα δίκαια της Κύπρου με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, παντού σ’ όλη τη γη, από κάθε μετερίζι.

Δίπλα στον Μακάριο ενάντια στη χούντα και το προδοτικό πραξικόπημα και αργότερα με την ΕΔΕΚ στη Βουλή και στα διεθνή fora.

Με τον χειμαρρώδη λόγο του έδωσε κάθε ικμάδα του “είναι” του, απροσκύνητος, αντιστασιακός και ελεύθερος άνθρωπος για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Για τον Ανδρέα Παπανδρέου, για το ΠΑΣΟΚ, για όλους εμάς, υπήρξε πάντα ο σύντροφος, ο συναγωνιστής, ο συνοδοιπόρος των κοινών μας αξιών και των αγώνων μας για την Ελλάδα και την Κύπρο, για την αλλαγή, την πρόοδο και την ευημερία.

Το όνομα του θα μείνει για πάντα χαραγμένο στον Πενταδάκτυλο να δείχνει το δρόμο μέχρι την τελική νίκη.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 27.4.2021

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντιλαμβάνονται το κράτος ως λάφυρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι αντιλαμβάνεται το κράτος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το κάνει και η ΝΔ: Ως… λάφυρο! Αυτό άλλωστε μαρτυρά η δήλωση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου, που απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματός του, δήλωσε ότι «οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της Δημόσιας Διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν». Η αναφορά σε «εκκαθαρίσεις» και η έννοιά τους, προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου, καθώς έτσι ομολογείται μια βαθιά καθεστωτική και αυταρχική νοοτροπία που προβληματίζει σχετικά με τις πραγματικές αντιλήψεις και προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για τους δημοσίους υπαλλήλους, όσο και για το δημόσιο, συνολικά. Το κράτος δεν πρέπει να έχει χρώματα. Δεν πρέπει να είναι ούτε «ροζ», ούτε «γαλάζιο», Πρέπει να κυριαρχούν οι νομικοί κανόνες και όχι τα κομματικά πρόσωπα. Περισσότερα ΕΔΩ.

To πασχαλινό τραπέζι είναι δικαίωμα όλων

Πανδημία: Η κυβερνητική στρατηγική απέτυχε στην πράξη

Στην πράξη, η κυβερνητική στρατηγική για τη διαχείριση της πανδημίας απέτυχε. Έφερε το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown στη χώρα μας σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, και παρόλα αυτά είμασταν δεύτεροι σε ημερήσιους θανάτους ανά αναλογία πληθυσμού μετά την Βουλγαρία, με πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, έχοντας «πληρώσει» όμως και ένα πολύ μεγάλο τίμημα και κόστος στην πραγματική οικονομία. Τώρα, υπάρχει μια τεράστια κόπωση, και είναι λογικό να πάμε σε ένα μοντέλο ανοίγματος με βάση όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα και όχι με βάση το εκτιμώμενο πολιτικό κόστος ή τις δημοσκοπήσεις. Ο στόχος και το ζητούμενο θα πρέπει να είναι να μην γυρίσουμε πίσω και να μην κάνουμε μόνο βραχυπρόθεσμους σχεδιασμούς. Πάλι παρατηρούμε ότι έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τα σχολεία ανοίγουν ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο ενώ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η κατάσταση παραμένει το ίδιο προβληματική, αφού τον Αύγουστο περιμέναμε 300 λεωφορεία, ήρθαν τον Απρίλιο μόλις 40, και αυτά που ήρθαν δεν έχουν καν παράθυρα. Παράλληλα, στην εργασία εξακολουθούν να μην υπάρχουν αποτελεσματικοί μέθοδοι ελέγχου ώστε να μπορούμε να περιορίσουμε τη διασπορά των κρουσμάτων και εκεί. Περισσότερα ΕΔΩ.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.