Κινδύνευσε στην προσπάθειά του να πιάσει τον σταυρό


0
(0)

Aπρόοπτα στον καθαγιασμό των υδάτων στα Χανιά

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ελάχιστοι πιστοί ακολούθησαν τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό μέχρι την προβλήτα μπροστά από το Μεγάλο Αρσενάλι, όπου έγινε η ρίψη του σταυρού.

Πέντε τολμηροί βουτηχτές αψήφησαν τα κύματα και το τσουχτερό κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού. Ευχές για καλή χρονιά με υγεία και φώτιση έστειλαν στους Χανιώτες ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής.

Δεν έλειψαν, όμως, τα απρόοπτα κατά τον αγιασμό των υδάτων στο ενετικό λιμάνι στα Χανιά για τα Θεοφάνια. Συγκεκριμένα, στην προσπάθειά του ένας από τους θαρραλέους άνδρες που θα βούταγαν στα νερά για να πιάσουν τον σταυρό κινδύνεψε λόγω των θυελλωδών ανέμων και της μεγάλης κακοκαιρίας στα Χανιά.

Ωστόσο, χάρη στην επέμβαση των μελών της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, που για μια ακόμη χρονιά βρέθηκαν για τον φόβο των Ιουδαίων στο λιμάνι στα Χανιά, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και βγήκε κανονικά στη στεριά.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.