«Κιβωτός του Κόσμου» – Πατέρας Αντώνιος: Δεν γνωρίζω κάτι για τις καταγγελίες


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 18 Νοεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Απόλυτη άγνοια για την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό δήλωσε ο ιδρυτής της οργάνωσης, πατέρας Αντώνιος.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον Alpha, δεν γνωρίζει ούτε την ταυτότητα του φερόμενου θύματος ούτε αυτή του φερόμενου δράστη. Υποστήριξε, δε, ότι τις καταγγελίες «τις μάθαμε από δημοσίευμα, δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο».

«Δεν ξέρουμε το όνομά του, το επίθετό του», είπε αναφορικά με την καταγγελία του 19χρονου σήμερα παιδιού στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. «Έχουμε πάρει τηλέφωνο και ζητήσαμε στοιχεία και δεν έχουμε στοιχεία, αλλά δεν έχουμε απάντηση», προσθέτοντας ότι «όχι, δεν με κάλεσε κανείς».

Ωστόσο, σε άλλο σημείο της συζήτησης είπε ότι υποπτεύεται ότι μπορεί να έκαναν την καταγγελία κάποια παιδιά που έφυγαν από το ίδρυμα.

Σημειώνεται ότι στη συνέχεια ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» υπονόησε ότι οι καταγγελίες είναι αποκύημα της φαντασίας των φερόμενων θυμάτων. Χαρακτηριστικά είπε: «Εμείς φιλοξενούμε παιδιά που δεν είναι τα συνηθισμένα, είναι παιδιά από παραβατικές οικογένειες, που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, που δεν ήξεραν από όρια, που θέλουν να παραβατούν. Αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να μας συγχωρέσουν ότι “πήραμε” τη θέση του φυσικού τους γονιού».

Για το πρόσωπο του φερόμενου δράστη, ο πατέρας Αντώνιος δήλωσε πάλι άγνοια, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κάποιες υποψίες. Ανέφερε απλά ότι στη δομή στον Κολωνό είναι συνολικά 30 άτομα, μαζί με το προσωπικό.

«Μιλήσαμε, τους μαζέψαμε και υποπτευόμαστε κι εμείς κάποια περιστατικά. Εννοείται ότι μεταξύ μας συζητήσαμε και καθίσαμε όλοι μαζί. Δεν έχει συμβεί κάτι», ανέφερε.

Για περιστατικό σωματικής κακοποίησης που είχε καταγγελθεί φέτος το καλοκαίρι από πρώην υπάλληλο της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο, ο πατέρας Αντώνιος παραδέχτηκε ότι πράγματι υπάρχει τέτοια καταγγελία, είναι σε εξέλιξη σχετική έρευνα και ότι ο καταγγελλόμενος παιδαγωγός έχει απομακρυνθεί προσωρινά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο καταγγέλλων πρώην υπάλληλος απολύθηκε γιατί «ήταν πολύ εριστικός» και «δεν έκανε για αυτή τη δουλειά», υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν παρών σε περιστατικό κλοπής.

Τέλος, ο ιδρυτής της ΜΚΟ σημείωσε ότι οι παιδαγωγοί και οι εθελοντές της οργάνωσης καταθέτουν το ποινικό του μητρώο και λαμβάνουν εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας Αντώνιος δεν είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Κιβωτού του Κόσμου».

6

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.