Κεφτεδάκια ούζου γεμιστά (Μυτιλήνης)


0
(0)

Συστατικά

  • 500 γρ. κιμάς (καλύτερα ανάμιχτος, χοιρινός και βοδινός), διπλοπερασμένος στη μηχανή,
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή τριμμένο,
  • 1 αβγό,
  • 2 ολόκληρες φέτες χωριάτικο ψωμί,
  • 2 πρέζες κύμινο,
  • 1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη,
  • 2 κουταλιές ούζο,
  • 1 κουταλιά ξίδι,
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο,
  • 24 περίπου κυβάκια/ζάρια λαδοτύρι Μυτιλήνης ή κεφαλοτύρι (120 γρ. περίπου),
  • Αλεύρι, λάδι για τηγάνισμα,
  • Αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Αφαιρείτε την κόρα από το ψωμί, το τεμαχίζετε, το μουσκεύετε με χλιαρό νερό και το στύβετε καλά.

  •  Βήμα 2

    Το βάζετε σε μια λεκάνη, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά το μίγμα.

  •  Βήμα 3

    Πλάθετε το μίγμα σε μικρές στρογγυλές πιτούλες (24 περίπου).

  •  Βήμα 4

    Βάζετε στο κέντρο της καθεμιάς από 1 κυβάκι λαδοτύρι ή κεφαλοτύρι και τις κλείνετε σε σφαιρικά κεφτεδάκια.

  •  Βήμα 5

    Τα απλώνετε πάνω σε πιατέλα ή ένα δίσκο και τα κρατάτε σκεπασμένα στο ψυγείο για ½ ώρα.

  •  Βήμα 6

    Ύστερα, τα αλευρώνετε ελαφρά και τα τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι.

  •  Βήμα 7

    Τα σερβίρετε, με σαλάτα.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *